0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Kretyni na najwyższych stołkach , którzy nota bene są wybierani przez głupi i zindoktrynowany naród-dobrze mawiał Piłsudski -Możesmy "...wspaniali ale ludzie to kurwy".
Kałasze nie były projektowane, żeby dało się z nich snajpić. To broń dla nieprzeszkolonego żołnierza właśnie.
Szkolna 1 jest na celnosc i skupienie takze idea i cel tego strzelania kompletnie inna niz sadzisz.Poza tym nie twierdzę ze momentalnie wszyscy i wszedzie przestali pic...mowie o tendencji...Pewnie trafiles do jakies dziury czy innego "zielonego garnizonu"-wspolczuje.
Eve to jest "drugie życie"
Tyle możliwości, a Ty się chłopie tak męczysz? Może masochistą jesteś?
To są chyba jedne z najmądrzejszych słów jakie padły w tym wątku.
Konflikt zbrojny z Rosją jakkolwiek zrobił się realny, to jednak nadal jest bardzo mało prawdopodobny. Przynajmniej taki na dużą skalę.Ale załóżmy, że taki miałby miejsce i miałby miejsce na terytorium naszego kraju:Ciekaw jestem, czy wszyscy Ci, którzy by wzięli nogi za pas, bo przecież ten kraj nie dał im niczego i do wszystkiego sami doszli (samo to stwierdzenie jest dosyć ciekawe, bo żeby do czegoś samemu dojść, to ten kraj najpierw musiał dać takiemu możliwość do tego, by mógł tego "swojego" dochodzić), gdyby konflikt zakończył się dla nas pozytywnie i ci wszyscy bohaterowie w długodystansowych kombi dostali by szlaban na powrót (bo skoro nie chciałeś walczyć, bo ci ten kraj wisi to wypierdalaj i nie wracaj), czy nagle nie zaczęli by wielkiego płaczu, jaką to im krzywdę zrobiono, że się ich nie chce z powrotem, skoro oni tak bardzo kochają to miejsce gdzie się urodzili, wychowali, etc.
ps. byłem w wojsku rok w 1999-2000. byłem kapralem w szkole żandarmerii wojskowej - i jeśli polskie wojsko jest 3 x lepsze niż było wtedy to nadaje się do walki gorzej niż drużyna paintbala.
"Tatusiu a czemu nie pojechales ginac/walczyc za bialo-czerwona? "
Bycie patriota to nie CHEC oddania zycia za ojczyzne ale wlasnie oddanie za Nia zycia.Azbuga chcialbym widziec Twoja mine jak coreczka Cie zapyta "Tatusiu a czemu nie pojechales ginac/walczyc za bialo-czerwona? "
Azbuga chcialbym widziec Twoja mine jak coreczka Cie zapyta "Tatusiu a czemu nie pojechales ginac/walczyc za bialo-czerwona? "
Jedni oddadza zycie za kraj inni nie.Ci drudzy z pierwszych drwia.....