Hehe, jak dla mnie zmiany w zajebistym kierunku.
Po prostu piękne. Może nawet odpalę konto z powrotem, raz już to zrobiłem w grudniu ale widząc ten sam syf odpuściłem. To jest inne.
Po pierwsze nie trzeba supercapsów do zdobywania sova. Czy to oznacza, że ich nie będzie ? Skądże, będą, bo to szczyt łańcucha pokarmowego ale one nie są skuteczne przeciw małym szybkim celom i jeśli ktoś będzie ich nadużywał to jest na to wreszcie kontra dostępna dla każdego. Ale najważniejsze - JUŻ ICH NIE POTRZEBA DO ZDOBYWANIA SOVA.
Po drugie - Myślę, że wrócą najemnicy
Jak dla mnie kwestią czasu jest zanim ktoś zrealoduje MC
3 - Czy to oznacza, że bloby znikną ? Nie, skąd, będą dalej bo liczby dalej dają przewagę. Ale - nie są także ostateczną bronią. Chodzi mi o to, że rekcją każdej PVPerskiej grupy na myśl o tym, że mogą do walki sprowokować ekipe typu Brawe do ustawania na gridzie 400-600 noobów w cruzach, frytkach T1 i zmuszenie ich do pozostanie tam min 10 min zanim będą musieli ruszyć w inne miejsce i tak co najmniej 10 razy będzie wielki obleśny banan. A potem mamy następny wieczór.
4 - Time zony - tak widzę co myślą sobie chłopaki wprawienie w sov gównie teraz. Dalej mamy timery w nocy. Do tego cały sojusz ma ten sam TZ więc koniec z błędami gibonów którzy nie zastrontowali, czy źle ustawili timery. Zgoda. Tyle, że do refa przestrzeni która jest słabo broniona wystarczy 10 min we frytce. WE FRYTCE. A potem ten cały konkurs z nodami, który może trwać w nieskończoność o ile dobrze rozumiem dev bloga. I każdy może przystąpić do niego. Age of the mercs baby.
5 - Koniec z pompowaniem za kogoś strukturek. Hehe.
Doktrynalnie to będzie turbo karuzela
Ale zaryzykuje stwierdzenie, że do łask wrócą floty LR bsów. Z tym, że skoro wystarczy jeden moduł do zamknięcia noda, a może to być frytka z tankiem na speedzie/sygnaturze, to floty będą musiały być DUŻO bardziej zróżnicowane. Nie wystarczy postawić samych bsów i to nie dlatego, że będą bały się dropa carierów. Muszą być BSy + support to ogarnąć całe spektrum statków, które będą miały moduły. Swoją drogą ciekawe, czy będzie jakiś jasno rozpoznawalny efekt, który ship ma odpalony sov laser.
A skoro już tak się w proroka bawię, to myślę, że na strategicznym poziomie, zmiany nie nastąpią od razu. Power bloki będą trochę zdychać. Ale w dłuższym terminie, skoro nie będą już niezbędne do trzymania sova, to skończy się ich bezwzględna dominacja. Owszem, będą dominować dalej. To najbardziej doświadczone ekipy z niesamowitą organizacją i przepastnymi walletami. I dalej kontrolują moony. Ale pojawią się mniejsze ekipy na mapie.