Zgadzam się z Tobą dlatego uważam ,że farmerzy z wh powinni dostać kopa. Większość osób w wh korpach siedzi ,żeby wpaść 3-4x w wiesiącu na farmę kapitalową i opłacić z tego plexa. Korpy to ludzie którzy je tworzą a jeśli 2/3 osób to farmerzy i nie ruszy dupy z dziury bez 10 logi za plecami to choćby nie wiem jak bardzo CEO i kilku osobom zależało na pvp to średnio to będzie wychodzić.
Już teraz jest mnóstwo egzekucji, wystarczy poprzeglądać kb korpów, wg mnie dlatego że właśnie tak dużo jest farmerów w wh, a jak pisze CCP nie o to im chodziło. Są dwie opcje, albo będzie tak jak piszesz i zostaną tylko duże ally albo duże ally się wyniosą żeby nie stracić ludzi a zostaną harkorowcy z wyboru
To powyżej to racja, ale kolejne nerfy farmy w tym nie pomogą a wręcz przeciwnie, gdy zarabianie w WH stanie się zbyt ryzykowne i nieopłacalne ludzie przeniosą się do null i opłacając jakieś fee będą mieli wygodnie bezpiecznie i bogato... blue donat już to gwarantuje.
Jak nawet ta resztka z WH odejdzie to co tam zostanie? kilka wielkich wh-ally i takie wynalazki jak Yarrr - zarabiające gdzie popadnie (bo przecież nie w c2) i roamujące gdzie mu się wylot otworzy...
A egzekucji jest dużo nie ze względu na ilość farmerów - to zasługa przewalających dziury egzekutorów wskakujących odważnie w 40+ t3 na farmiące kapsle... zabawa z tego prawie taka jak stanie na tytanie i wysyłanie cyno na baita - widocznie to lubią. Przewalić, wyskanować, wskoczyć, sprawdzić.... przewalić, wyskanować, wskoczyć, sprawdzić - i tak bite 6h.
Nie mam pojęcia co CCP planuje, bo zamiast dać coś co daje spory przychód małym grupom, jednostkom wręcz tak by było i na statki i na imple i na co się zamarzy - ale trzeba tego bronić - to dają kolejne nerfy.
Nawet te encountery w Null zainicjowały parę razy bitki, czasem nam coś spadło, czasem ubiliśmy, czasem trzeba było spieprzać bo się wyroiło tałatajstwo przez JB - ale nawet to się kończy bo większość znajomych siedzących w null nie zakłada enc tylko po to by nie prowokować...
porażka...