Eve Online > Patche i dodatki

Kronos - letni dodatek 2014

<< < (52/81) > >>

Pol Kent:
Płaczesz.

Wysłane przy użyciu Tapatalk

Kolejne niusy jakie ma przynieść Kronos tym razem FW:
https://forums.eveonline.com/default.aspx?g=posts&m=4571016#post4571016

ManganMan:
Dobrze wiedzieć.
@Doom: Czy jest szansa na zmianę topika na "Kronos"?

Tloluvin:
@GlassCutter
Jak czytam Twoją odpowiedź to dochodzę do wniosku, że chciałbym móc usiąść z Tobą  przy pifku i pogadać dłużej o wizji EVE.
Z mojego punktu widzenia likwidacja cyno będzie mieć tylko 1 efekt. Zwiększy się liczba bezpiecznych systemów.
Piszesz też o transporcie zaopatrzenia indykami i frachtami. Jak już mówiłem kerbirem jestem i nie znam się na pvp, ale ciekawi mnie jak wyobrażasz sobie przeprowadzenie frachta przez zabańkowaną z obu stron bramę na której stoją przeważające siły wroga czekające na Twój przelot (w końcu mówimy o bronieniu się przed dużym sojuszem na jego terenie).
Poza tym nawet jeżeli te frachty jednak przelecą to skąd brać kasę na uzupełnianie zapasów skoro w bronionym systemie nie możesz zarabiać. Tu być może wychodzą braki w mojej wiedzy, ale w końcu miałem dłuższa przerwę w grze więc mogłem to i owo zapomnieć. W każdym razie imo w takiej sytuacji jedyne co pozostaje to mieć alty gdzie indziej którymi będzie można zarabiać. Tyle że imo nie o to chodzi by 0.0 było dostępne tylko dla tych co mają ileś tam altów.
Inna możliwość to taka, że zamiast robić konwoje frachtów osoby mające braki w sprzęcie będą korzystać z klonowni w hi secu i wtedy jak spadną to zakupią sobie w hi secu to czym chcą latać i na własną rękę, pojedynczo lub w grupie będą się przebijać do bronionego systemu. Tyle tylko, że wtedy powrót do walki po utracie statku nie zajmie kilku chwil a kilka(naście godzin), co dla mnie osobiście byłoby mocno niefajne i to pomijając kwestię, że powrót do walki w swoim systemie może się nie udać gdyż spadnie się gdzieś po drodze.

Co do mojego latania przez kampy to wbrew Twoim sugestią latałem też przez nie jako red. Wprawdzie parę razy przy tym mało nie zszedłem na zawał, ale w końcu kerbir jestem więc miałem prawo.

Piszesz też o zabieraniu systemu sąsiadowi przez sąsiada. IMO przy braku cyna to czysta fikcja. Po pierwsze nie wierzę żeby przy obecnej mechanice sova i braku cyno mały corp mógł zabrać system dużemu aliasowi, podobnie jak nie widzę możliwości by przy braku sova duży sojusz zabrał innemu sojuszowi system leżący w głębi terytorium. Po drugie nie widzę powodu dla którego mały sojusz mający już swój system gdzieśtam miałby ryzykować wojnę z większym sąsiadem by zabierać mu nawet niebroniony system.
Jak w połowie 2008 roku po jakichś 3. miesiącach gry trafiłem do 0.0 (tak BTW to wtedy chyba jeszcze nie było JFów) mając wyskillowaną tylko koparkę dostałem dwa polecenia.
1. Jak na pasku pojawią się raty spiep#%^^j z paska i czekaj aż ktoś przyleci i je ubije
2. Jak w systemie pojawi się ktoś kto nie jest blue spiep#%^^j z paska i czekaj aż odleci bo jak cie złapie i ubije częściej będzie wracać
Z perspektywy swojego stażu w EVE uważam, że problemem EVE nie jest to, że jest cyno czy JB, ale to, że wciąż bardziej opłacalne jest przeczekanie hosta niż podjęcie z nim walki. Z mojego punktu widzenia życie w 0.0 powinno wyglądać tak, że jak pojawia się host to dla osoby żyjącej w danym miejscu bardziej opłacalne jest zaryzykowanie utraty statku bojowego niż pozwolenie hostowi na działanie w systemie.
Kolejnym moim wnioskiem jest to, że EVE za często zmusza do podejmowania niechcianej aktywności.
Oczywiście wiem, że nigdy EVE nie będzie takie jakbym chciał żeby było, bo po pierwsze wymagałoby to drastycznej zmiany modelu zarabiania, co spowodowałoby wielką dramę. Poza tym co ważniejsze zwiększyłoby się prawdopodobieństwo utraty statku, bo w końcu kerbir w statku przygotowanym do walki ma większą szansę na zrobienie kuku niż ten sam kerbir w raciarce czy koparce. No a wtedy KB mógłby się zaczerwienić i efektywność by spadła.
Zgroza.
Kto by się na coś takiego zgodził  >:D  ;)

teatime:
Czy znana już jest data wprowadzenia tego dodatku?

SokoleOko:
3.06

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej