Nie ma to jak offtopic od offtopica od offtopica
Wybaczcie, dawno tu nie zaglądałem, odzwyczaiłem się
w launcherze przestaw kontrolnie na dx9.
Ciekawe jak mam to zrobić, kiedy launcher się nie odpala
Nieważne
Przegrałem sobie na żywca katalog evki z innego kompa, zapuściłem repaira, launcher odpalił, po kliknięciu w "Play" pojawiał się napis "Launching..." i po paru sekundach zmieniał z powrotem na "play".
Zapuściłem repaira po raz drugi i trzeci i w końcu ruszyło. Także nie wiem co było zwalone, ważne że działa
Co do Win8 to naprawdę nie rozumiem tego całego hejtu, w dodatku sianego zazwyczaj przez ludzi, którzy z systemem mieli kontakt co najwyżej marginalny i mocno okazjonalny
Modern UI (czy jak to się tam teraz nazywa, w skrócie kafelki), szczególnie po apgrejdzie do 8.1 to zajebista sprawa i ja, po ponad roku używania, nie wyobrażam sobie powrotu do menu start, które jest koszmarnie niewygodne. Regulowana wielkość kafelków, nazwy paneli, aktywne kafle,
kilka skrótów klawiszowych plus przypięcie najczęściej używanych aplikacji do paska zadań, wstążka w eksploratorze, dzielenie okna w trybie modern i mieszanym, kilka naprawdę fajnych, kafelkowych aplikacji i mamy system dużo bardziej intuicyjny niż poprzednie wersje okienek. W dodatku o dobre kilka procent wydajniejszy i szybszy w działaniu niż w7 (przynajmniej w tych zastosowaniach, w których ja go używam na moim przedpotopowym laptopie). Moim zdaniem, są to najlepsze okienka od bardzo dawna.
Tylko trzeba się przestawić, bando konserw
Ja potrzebowałem około tygodnia, bo generalnie jestem przeciwnikiem zmieniania tego co działa
ale się zaparłem i nawet classic shella nie instalowałem
Doszło do tego, że musiałem się przyzwyczajać do tego idiotycznego przycisku imitującego dawne menu start, który się nagle pojawił w 8.1...
Co do tych problemów z ubuntu, to wubi nie działa? W ostateczności, jak masz wydajny sprzęt, pakujesz sobie VirtualBoxa i pod nim instalujesz co chcesz