To znaczy? Uznali, że miałeś prawo zrobić to, co zrobiłeś?
W wielkim skrócie:
- znaleźli tytany w NC. i zbanowali 20-30 kont, podstawą było otrzymanie ISKów ze sprzedaży kradzionego tytana. W rzeczywistości pobanowali ludzi dostających kasę z reimbursów. (Każdy kto dostał kasę od sojuszu/korpa w jakimś przedziale czasowym dostał bana - bez wyjątku).
- w związku z brakiem dowodów na to by ktokolwiek z NC. zhackował konta Xeovara CCP odbanowało wszystkich o których nie wspomniał Xeovar podczas swojej rozmowy z GMem. (wtedy też GM zabrał mi moje całe 4B i dał c0venowi - moja cala kasa)
- na nasze prośby o podanie jakiegokolwiek konkretnego dowodu na ban GM nie odpowiadał (bo go nie miał), prosiliśmy o sprawdzenie naszych IP, OS footprintów i cokolwiek jeszcze tam mają. GM Nova przyznał, że dane złodzieja nie zgadzają się z naszymi, ale jego jedyny dowód - zeznania Xeovara - wskazują na nas, więc nie ma innego wyjścia niż nas zbanować (sprawę trzeba przecież jakoś szybko zamknąć
)
- w związku z brakiem dowodów i naszymi rządaniami o ich podanie CCP dało nam 2 wyjścia:
1. przyznajemy się i piszemy formalne przeprosiny do Xeovara w zamian za odbanowanie,
2. mówimy, kto ukradł tytany i dostarczamy na to dowody to zbanują jego, a nie nas
- na nasze argumenty, że to chyba ich zadanie (udowadnianie winy i szukanie dowodów) oczywiście byli głusi i mowili, że to koniec dyskusji z ich strony
Postanowiliśmy, że albo prawda wyjdzie na jaw, albo w dupie mam tą grę z takimi GMami i jak nas nie odbanują to krzyż im na drogę z takim super supportem. Eskalowaliśmy sprawę do Lead GMa, ktory napisał, ze sprawa jest zbyt skomplikowana i on ufa, że Senior GM Nova wydał dobry wyrok. Wtedy zgłosiliśmy się do Internal Affairs. Oni po dłuuuuugim badaniu sprawy, wielu mailach i rozmowach stwierdzili, że rzeczywiście Nova nie miał podstaw nas banować i zostaliśmy odbanowani. W takich przypadkach CCP oddaje konta w takim stanie w jakim są, więc brakujących SP i kasy od c0venu z powrotem nie dostanę ;/
Tak jak kiedyś kebaba z automatu podejżewano o danie NC. passa do POSa z tytanem c0venu tak teraz od razu założono, że to na pewno my. Taka tradycja chyba.