Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

Wojna blobów N3PL vs CFC+Stainwagon

<< < (67/429) > >>

mkx:
cat nic dodać nic ująć :)

SokoleOko:

--- Cytat: FITTIpalti w Stycznia 07, 2014, 10:02:30 ---jak nie zrobią coś z tymi dronami

--- Koniec cytatu ---

Zrobią. Informacja dość wiarygodna i w miarę prosto od krowy. Niestety nie wiem KIEDY, ale liczę na Rubicon 1.1.

Alice9:

--- Cytat: CATfrcomCheshire w Stycznia 07, 2014, 12:45:22 ---No wlasnie sie nad tym zastanawiam od wielu lat, obserwujac korowod przewijajacych sie tu rodakow ktorzy wbijaja internetowe szpilki w c0ven, i doszedlem do wniosku, ze to taka nasza narodowa mieszanka zawisci, glupoty i zacofania, ktora kaze sukcesy rodakow zawsze napietnowac. Widac to w polityce, widac to w biznesie i kulturze, wiec czemu mialo by byc inaczej w grze mmorpg. Komus sie udalo, wiec napewno jest (...) <-----tu wstaw dowolny epitet z dowolnego twojego posta, bo piszesz TYLKO o covenie  8)

To takie nasze polskie piekielko,  w dobie internetowej anonimowosci trzeba sie przyzwyczaic, ze jest sie opluwanym przez kogos, kogo sie nie zna, za rzeczy, ktorych sie nie zrobilo tylko dlatego, ze ten ktos ma kompleksy i zle sie czuje sam ze soba. Nie da sie z tym nic zrobic, wiec nauczylem sie robic sobie z tego jaja, zeby przynajmniej miec z tego rozrywke. Chociaz jak sie nad tym glebiej zastanowic, to raczej nie jest to powod do smiechu, bo frustraci tacy jak Ty zasluguja raczej na wspolczucie.

--- Koniec cytatu ---

jest wiele polskich korporacji i zgrupowań polaków ale tylko coven wywołuje takie emocje.
ja mam się bardzo dobrze wspolczuć mi nie musisz. Odpowiedź jest tylko 1. Ciągle dorzucacie do pieca.

Yogos:
Patrząc z perspektywy gościa, który miał 3 lata przerwy i wrócił do gry 2 miesiące temu- mam beke z tej wojny  :P

Typowe CTA:
-lecisz do systemu
-wskakuje stado archonów
-tidi wchodzi na 10%
-odpalasz alta i robisz misje, relici czy cuś  :P
-zaczyna sie bankowanie do skonczenia dictorow(waterboarding)
-siedzimy na archonach marnując ammo albo lecimy gdzies indziej a archony patrz punkt wyżej
-wskakuje stado cepów i zostaje zmasakrowane
-wyskakuje albo i nie stado bomberów, które trafia albo i nie i zabija albo i nie jakieś statki

Można powyższe przestawiać dowolnie miejscami(może tylko nie rozdzielać stada archonów i tidi) i w sumie będzie dalej działać

Strategicznie rzecz biorąc obie strony mające capsów tyle, że mogłyby bez stresu zaorać cały region w dzień albo dwa od tygodni przepychają się w paru systemach.
Te całe slowacty są skuteczne, zwłaszcza w dużym tidi i nie da się ukryć że jak walka przeciągnie się do US TZ to przeważnie osiągną cel.
Z drugiej strony jeśli nasi dobrze ustawia timery na strukturkach i jest spinka to N3 nie da rady zdobyć systemu(ergo weekendowa obrona F4)

Ani jedna, ani druga strona nie traci na tyle statków, żeby to miało znaczenie.
W sumie sytuacja patowa, może goonsi jak się zlecą coś zmienią, ostatnio jest jakby więcej ludzi w systemach.

Poza EVE jest jeszcze śmieszniej
Propaganda w tej sytuacji, gdy tak naprawdę po iluś tam tygodniach walk w sumie obie strony są w tym samym miejscu sięga zenitu, ludzie spinają się najmniejsze szczegóły.
Jakiś JB padł - SUKCES jedna ze stron ogłasza że DEFINITYWNIE WYGRAŁA EVE i reszta to formalność i w ogólne druga strona może złożyć broń i opór jest bezcelowy
Jakiś sojusz się rozwiązał - SUKCESS (patrz wyżej)
ktoś siedział w bańkach pare godzin - sukcess (ahahahah nooby)
ktoś zabił stado dykt które przez pare godzin przylatywały pod lufy sentry- sukces (patrz wyżej)
itd itp

Taktyka i doktryny się zmieniła ale pierdolenie na forach ciągle to samo :D Cóż ludzie to dalej ludzie.

Gdyby nie to, że w powietrzu śmierdzi największa supercapitalowa bitka ever byłoby w sumie nudno.
Natomiast, poza CTA rejon frontu to super teren do ramow, dużo się dzieje.

CATfrcomCheshire:

--- Cytat: Alice9 w Stycznia 07, 2014, 14:18:16 ---jest wiele polskich korporacji i zgrupowań polaków ale tylko coven wywołuje takie emocje.
ja mam się bardzo dobrze wspolczuć mi nie musisz. Odpowiedź jest tylko 1. Ciągle dorzucacie do pieca.

--- Koniec cytatu ---

Wymien jakies, a ja ci wymienie dramy z ich udzialem. To kwestia skali, male efemeryczne aliansiki maja swoich malych haterow i swoje male prywatne piekielka. C0ven sie najbardziej rzuca w oczy, jest najstarszym i najwiekszym polskim aliansem, i dla takich osob jak Ty, ktore sobie lubia bezinteresowanie porzucac gownem, jest to duza i wygodna tarcza. Tylko tyle, i az tyle. Zastanow sie, czemu to robisz, moze jakis dobry terapeuta moglby ci pomoc.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej