Eve Online > NoobGarten
Skróty
CIVMAN:
--- Cytat: Isengrim w Grudnia 13, 2013, 10:52:40 ---Glass - nie do końca. Iterona z lootem za 40 milionów opłaca się gankować Trasherem/Catalystem - ale Tornadem już nie koniecznie (tego faktycznie nie przezyje :P). :) A pod Trashera , dwa myślę że możnaby się wytankować - chociaż obawiam się że potrzeba lepszych skilli niż 2-tygodniowa postać.
CIVMAN (to od Cywilizacji Sida Meiera? Jeśli tak to masz darmowe szkolenie u mnie :P), jeżeli w ogóle chcesz mieć szansę przeżyć, to powinieneś wsadzić w med sloty możliwe najlepsze Shield Extendery i z jeden Invulnerability Field. Capacitor battery i capacitor boostery nie są Ci do niczego na Industrialu potrzebne, to statek ktory ma mieć dość capa na uruchomienie invulnerabitly fielda, wejście w warp i to wszystko. Shield booster też Ci się nie przyda do latania po hisecu industrialem, bo to modułek, który pozwala przeżyć sustained damage (dps). Natomiast gankerzy w hisecu używają statków z tzw. alfą, czyli bardzo dużym damage z jednej salwy. Booster Cię przed tym nie uratuje, bo zanim zrobi jeden obrót, to już będziesz martwy. Dlatego sugeruję shield extendery, które dla odmiany dają Ci tzw. bufor, czyli dużą ilość hitpointów, której jedną salwą nie da się zdjąć.
EDIT: Proxima, nie mąć w głowie nowemu. Nie ma czegoś takiego jak "pierwszy oficer". Masz na myśli alta?
--- Koniec cytatu ---
Dziekuje zapisałem sobie - jak wróce z pracy to sprawdze co mogę wprowadzić w życie - tak dokładnie mój nick powstał własnie od tej kultowej gierki - CIV1, 2, 3, 4, troche mniej 5 ale oczywiście mam na półce razem z ostatnim dodatkiem - gdzie w końcu jesteśmy My :)
Colonel - Dziękuje na pewno sie zapisze na szkolenie :)
A juz załapałem - musze przezyc tylko pierwszą salwe - bo drugiej w hisecu pirat już nie odda - zostanie zniszczony prze police (mam rację)?
Pozdrawiam
Isengrim:
--- Cytat: Colonel w Grudnia 13, 2013, 10:58:23 ---Natomiast ja nie sugeruje shield extenderow tylko nie wozenie drogich rzeczy w cargo...
zadne s,extendery nie pomoga...wrecz ulatwia...statki industrialne maja marny bufor,
shield extendery powoduja ze sa wiekszym celem zwiekszajac ich sygnature a dodatkowo przyspieszaja namierzanie dla napastnikow...
wiec:
1. nie wozic drogiego gowna [ czyli powyzej ceny statkow okolicznych suicide gankerow + fit ].. lub latac ze scoutem, ktory powie ci czy za brama ich niema...
2. wybrac statek industrialny mozliwie jak najbardziej pojemny i zwinny...
3. >>> UA
--- Koniec cytatu ---
A no to tak poza wszystkim. :)
Chociaż co do pkt. 1 to chyba nie ma takiego industriala, nawet bez Shield Extenderów, którego Tornado na 2 Sensor Boosterach (nie mówiąc już o Thrasherach czy Catalystach) nie dałoby rady namierzyć przed wejściem w warp.
--- Cytuj ---A juz załapałem - musze przezyc tylko pierwszą salwe - bo drugiej w hisecu pirat już nie odda - zostanie zniszczony prze police (mam rację)?
--- Koniec cytatu ---
Znowu - zależy od systemu (w 0.9 raczej nie zdąży, w 0.5 raczej tak).
[BU FU] Karas:
--- Cytat: CIVMAN w Grudnia 13, 2013, 11:02:30 ---
A juz załapałem - musze przezyc tylko pierwszą salwe - bo drugiej w hisecu pirat już nie odda - zostanie zniszczony prze police (mam rację)?
--- Koniec cytatu ---
moze sie okazac, a nawet jest to wielce prawdopodobne, ze nawet nie bedzie musial oddawac 2 salwy. takie alfatornado wyciaga grubo ponad 10k dmg z 1 salwy.
Proxima Alland:
Jeżu miłosierny!
Lasery są po to, by odstraszyć/ zniszczyć raty jak się wleci na pasek.
Dlatego, że można sobie skałki zwozić, dlatego, że można mieć salvagera w jednym slocie albo tractor beam na puchy. A raty w o.6 już dość szybko haratają cie do armora.
Ja mam 1 oficera na stałe. Jako drugą opłacaną postać. Można mieć to nawet podczepione pod jedno konto. Jak się zapłaci 45 ojro na 180 dni. Druga postać -Power of Two. Ja jednak, mam 51 dniowego alta, który awansował na Pierwszego. ^^
GlassCutter:
--- Cytat: Proxima w Grudnia 13, 2013, 11:59:19 ---Ja mam 1 oficera na stałe. (...) mam 51 dniowego alta, który awansował na Pierwszego. ^^
--- Koniec cytatu ---
ALTA na Litość Boską, ALTA.. To nie Star Trek Online tylko EVE, używajmy terminów z EVE. :P
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej