poradniki na www.akademiamilicyjna.pl sa super ,polecam , wreszcie dowiedziałem się co mogę dać od siebie w FW ( niestety pvp mnie nie rajcuje , zdobywanie LP tak )
jak wynika z informacji na stronie nie ma porozumienia z UA , jak wyglądają relacje z Tucznikami Alfa (przeciwnicy w FW ) ??
i druga kwestia jak określa sie milicjantów strzelających do swoich (zdaje sie jest cały korp milicyjny co kiluje co popadnie )
szkoda, że widzisz tylko i wyłącznie LP bo to nie jest milicja i mylenie jej z wieczną farmą niestety odbywa się przez takich ludzi. Jednak kto co lubi i nie mi oceniać. Prywatnie mogę jedynie dodać, że na plexach z chęcią poprzez mechanikę zakazałbym używania wcs'ów i cloaka innego jak covert'owego. Milicja powinna = PvP. Chcesz LP i nie chcesz PvP? Idź robić misje albo czekaj na to, że będą do Ciebie strzelać także osoby z tej samej milicji
. Mimo to, miło że podoba Ci się strona przede mną oraz resztą ekipy masa pracy by była ona tak zasobna jak ta Eve University.
Odnośnie kontaktów, AM nie wymusza, nie sugeruje nawet by członkowie mieli iść do jakiejkolwiek korporacji po jej ukończeniu. Ergo nasze stosunki z Tucznikami nawet mimo braku kontaktu jednostronnie uważam za pozytywne. Nie mamy złych stosunków z kimkolwiek chyba, że sam o czymś nie wiem. Są nieliczne jednostki Polaków polujących na członków Akademii, jednak Ci chłopcy mają raczej ze sobą coś nie tak, że muszą polować na graczy, którzy dopiero co zaczynają PvP. Zapewne jest to wyzwanie. Co do osób po drugiej stronie barykady to normalne, że do siebie strzelamy jednak bez jakichkolwiek negatywnych uczuć - to jedynie fun, na który stać każdego w milicji.
Co do osób strzelających do osób z tej samej milicji nazywa się ich awoxerami. To rozwinięcie definicji nullowej osoby, która bazując na standingach wykorzystuje je i zdejmuje osoby z tej samej milicji bądź ze sprzymierzonej. Strzela się jednak otwarcie do złodzieji, powyższych oraz do tzw "LP wh*res" czyli osób, które jedynie zarabiają LP nie udzielając się pvp (WCS etc) - psują krajobraz i myląco wpływają na rozgrywkę sugerując np przewagę w systemie bądź na plexie - są także niebezpieczni ich pasywność może przerodzić się we wrogość. Akademia posiada bazę minusów zarówno osób wykorzystujących standingi oraz farmerów, do których strzela otwarcie mimo, że ogólnie są blue i takie bazy posiada każdy korp.