Eve Online > NoobGarten

Historia aliansów i ważnych wydarzeńw w EvE na przestrzeni lat - gdzie szukać?

(1/4) > >>

Asag:
Siedząc jakiś czas na centrali i czytając o EvE na necie nieraz spotykałem różne forumowe przepychanki pomiędzy sympatykami/przeciwnikami różnych aliansów i nieraz czytałem dyskusje odwołujące się do ważnych wydarzeń które nieraz kończyły się zmianami personalnymi tychże tworów, zmianami zamieszkiwanych regionów czy nawet rozpadami tychże aliansów.

Problem w tym że dla stosunkowo nowego gracza (przynajmniej dla mnie) wszystkie te dyskusje są nieczytelne bo po prostu nie wiem "kto, gdzie, kiedy, z kim".

I teraz zastanawiam się czy natknął się ktoś na jakiś w miarę obiektywny dokument/stronę gdzie można by poczytać w porządku chronologicznym o ważniejszych aliansach i bitkach które nieraz zmieniały obraz świata w EvE i ogólnie o różnych wydarzeniach wartych odnotowania?

Nie interesują mnie przepychanki kto lepszy/mocniejszy ani inne flamewary. Chodzi mi wyłącznie o nudną dla większości trzymającą się faktów "historię EvE".

I nawet nie pytajcie skąd to zainteresowanie bo sam nie wiem. Ot chyba wychodzi moja ciekawska natura.

HammerSnake:
eve wiki?

WhiteCat:
Warto poszukać/popytać po aliansach, np. C0ven ma taki topic na forum Historia C0ven

Theronth:
Na pewno nie należy czytać theshittanid0tcom  :-X

Asag:

--- Cytat: HammerSnake w Czerwca 09, 2013, 20:25:10 ---eve wiki?

--- Koniec cytatu ---

Na oficjalnej wiki nie widziałem, być może źle szukałem. Wygrzebałem:

http://eve-history.net/wiki/index.php/Main_Page

Sporo informacji ale mi chodzi raczej o jakąś wersje którą w miarę łatwo by było przerobić na plik tekstowy i wrzucić na czytnik. Miałem nadzieję że istnieje jakaś książka w pliku pdf lub strona z której łatwo by to było skopiowac do jednego pliku ale jeżeli nikt nic takiego nie spotkał to trudno.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej