Tak na szybko to info o Legionie pisałem, była 2:00 w nocy, a ja siedziałem nad zaległym projektem i trochę przejaskrawiłem.
Sam mam 2 sztuki i nie zamierzam ich sprzedawać. Nie jest taki "user friendly" jak tengu, nie ma tak wykoksanych resów na em/thermal jak loki (co jest przydatne w rejonie amarr), przydała by się możliwość użycia chociaż 5 light dronek w wersji z laserami, mimo że ogólnie niedomaga tu i tam, to lubie nim latać bardziej niż Tengu (pominąłem Proteusa, ale jego znam tylko z obrazków
).
Jednak jak ktoś wymaga od niego cudów, bo to t3, to się naraża na szybką i bolesną stratę.
Można sobie przykładowo zmontować legiona na 6x beam laserach ze 100MN AB (jeśli masz skile na V to upchniesz wszystko i będzie cap stable na rigach t1 i bez drutów, z kiepskawym dps na 2x HS), tylko sens takiego rozwiązania jest mocno dyskusyjny, szkiełka scorch dla pulse laserów na tym samym zasięgu około 40km dają większy dps niż X-RAY czy UV w wersji Navy na beam-ach, można postrzelać z Aurory na okolo 90km, ale dps w okolicy 300-340 skutecznie do tego zniechęci.
Dla pocieszenia dodam, ze Loki z subsystemem dającym bonus dla artylerii ma jeszcze słabszy dps i też nie może zabrać dron.
Jeśli odpuścisz sobie te nieszczęsne beam lasery, to da się tym latać nawet na pve i nie wtopić głupio.
Masz też kilka alternatyw dla Legiona:
w podobnej cenie kupisz Apoca Navy (nie radze jednak wsiadać bez pulsów t2),
jak chcesz koniecznie t3, to możesz skilować do Tengu (dla amarra upierdliwe i długotrwałe), lub Lokiego (armorowy też jest dobry, więc z dodatkowych skili wystarczy zrobić medium projectile). W porównaniu do Tengu wadą Legiona i Lokiego jest kiepskawy zasięg oraz podatność na tracking disruptory.
Wybieraj