Eve Online > Wsparcie techniczne

Artefakty w grze

<< < (6/7) > >>

MrYogi:
/ja bym dodał dysk SSD ( jak budżet pozwoli to dwie sztuki ) da znaczącego kopa :] a fortuny nie kosztuje

Phobeus:
To ja może się pochwalę swoim, bo jeszcze świeży:

MSI Z77A-G43
i3 3220 3,30 GHz
Kingston HyperX Predator DDR3 2 x 4 GB 2133 MHz CL 11
GF GTX 560 1 GB GDDR5
OCZ Vertex 4 SSD 2,5" 128 GB
Zas. OCZ StealthXStream2 600W

Taki sprzęt do Eve kupiłem pół roku temu, wydałem ok. 2600 zł z obudową i nagrywarka dvd włącznie. Śmiga jak ta lala na 1920x1080 bez AA. Wszystko chodziło płynnie w bitwach z ok. 1000 ludzi, w większych nie testowałem nie brałem udziału. Jedynie żałuję, że nie kupiłem i5 od razu, bo akurat miałem budżet, ale to zawsze można zmienić.

Przy doborze sprzętu polecam przekopać się przez cały sklep komputronik, w konfiguratorze złożyć jak najwydajniejszy sprzęt za jak najniższą cenę (oczywiście wybierając ten z najlepszymi opiniami). Części oczywiście kupować gdzie najtaniej, chyba że komputronik akurat ma dobrą cenę. Ustawienie konfiguracji zajmuje kilka godzin, ale dzięki temu oszczędzamy dość dużo względem "idę sobie do komputerowego, a tam babka proponuje mi przeciętny piec za 2900 zł".

I tak jak napisał kolega wyżej, dysk ssd daje mega zauważalnego kopa dla gry i samego działania komputera (mój komp startuje do pulpitu w kilkanaście sekund). Definitywnie polecam.

SokoleOko:

--- Cytat: Phobeus w Maj 08, 2013, 07:02:59 ---Śmiga jak ta lala na 1920x1080 bez AA.

--- Koniec cytatu ---

Zupełnie bez trolla zapytam: a co się dzieje jak włączysz AA? Bo granie bez AA to jak jazda samochodem, ale tylko na pierwszych 3 biegach :)

No i czy jesteś w stanie pociągnąć na raz 2-3 klienty w ten sposób?

Zgudi:

--- Cytat: SokoleOko w Maj 08, 2013, 08:58:30 ---Zupełnie bez trolla zapytam: a co się dzieje jak włączysz AA? Bo granie bez AA to jak jazda samochodem, ale tylko na pierwszych 3 biegach :)

--- Koniec cytatu ---

gtx 560 to mocna karta, sporo mocniejsza od mojej. Ja tez gram na takich samych ustawieniach jak kolega tylko bez AA. Kilka dni temu było bicie nyxa we Flose, tam gdzie mieszka KOZA. 2500 osób na lokalu. I jakoś nie obniżałem detali.  Jak składać kompa to z pewnym zapasem mocy pod EVE.

Phobeus:

--- Cytat: SokoleOko w Maj 08, 2013, 08:58:30 ---Zupełnie bez trolla zapytam: a co się dzieje jak włączysz AA? Bo granie bez AA to jak jazda samochodem, ale tylko na pierwszych 3 biegach :)

--- Koniec cytatu ---
Nie wiem jak będzie wyglądała duża bitka z włączonym AA, zwłaszcza z kilkoma klientami na raz, ale podejrzewam, że proc i karta zaczną "wyć" :) Przetestuję przy najbliższej okazji

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej