Eve Online > Odyssey

Odyssey- jakie skile?

<< < (4/11) > >>

Doom:
Tak, chociaż ten skill akurat na 5 jest przydatny jak sie wiosłuje capsami regularnie (fraht to caps)

xantu2utnax:
Aby nie tworzyć nowego wątku spytam od razu: czy w przypadku alta (pvp/pve), który stworzyłem niedawno mam na razie olać podstawowe skile (shield, tank itd) i przestawić się najpierw na statki, żeby nie stracić "free" skill pointsów z update? Dodam, że i tak będę mógł zacząć nim latać dopiero w sierpniu/wrześniu (więcej czasu).

Jeśli tak - to jakie ship skile zdążę jeszcze wyskilować do update, żeby coś na tym "zyskać"?

Wydaje mi się, że taka zmiana skilowania nie ma sensu ale wolę spytać.

Azotox:
Czy? Skoro nie będziesz potrzebował tej postaci do września, to chyba warto. Zakładam, że w przyszłości będziesz chciał latać destroyerami czy bc-kami, albo będziesz sprzedawał postać.

Które? Zależy co masz wyskilowane do tej pory.

A. Jeśli do wyjścia Odyssey jesteś w stanie upchnąć: wszystkie 4 rasowe fregaty na 4, cruisery na 3 i Battlecruisers na V - to skillujesz te skille, olewając Destroyers.

B. Jeśli nie, to plan minimum - to spróbuj upchnąć wszystkie fregaty na 3, Destroyers na 5, olewając Cruisery i Battlecruisers.

Jeśli pomiędzy - to wszystko zależy od tego jakimi statkami będziesz latał, jeśli na przykład wiesz, że w najbliższych latach raczej nie wsiądziesz w statki Caldari, to z punktu A wycinasz Caldari Cruisers i Caldari Frigate. Jeśli chcesz mieć wszystkie rasy, to już sam sobie musisz skalkulować, czy bardziej wolisz mieć Battleruisers 4 (i jakiś procent 5 poziomu - wtedy nowe skille będą także na 4 plus ten sam procent 5 poziomu), czy ominąć jakąś rasę, czy może skupić się na Destroyers.

xantu2utnax:
Dzięki za odpowiedź. Jeśli chodzi o ship skile to nie mam żadnych poza tymi, które dostaje się po stworzeniu postaci. Od paru tygodni rozwijam tylko bazowe skile (shield, tank, drony) . Ta postać nie jest na sprzedaż tylko do grania :)

Nie mam wielkiego doświadczenia w pve/pvp więc tak naprawdę nie wiem jakie frakcyjne statki będę potrzebował. Wydaje mi się jednak, że im większe będzie dostępne dla mnie spektrum tym bardziej będę przydatny. Z drugiej strony widzę już, że nawet z najlepszymi implantami i remapem nie wyrobię się ze wszystkim :)

WhiteCat:
BCki na V i rasowe kruzy na III - oszczędzasz te ~15dni x4 potrzebne na zrobienie tych skili na V po patchu.
IMHO już lepiej olać deski i wbić właśnie BCki, mniej do skilowania później (ok.6 dni a 15)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej