Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
c0ven stracil tytany
Mona X:
[mod]Wywaliłem flejma do flejma.[/mod]
https://eve-centrala.com.pl/index.php?topic=12000.0
Merle78:
--- Cytat: Bloders w Marca 18, 2013, 10:16:28 ---Ale gdy się uprzedzi to wtedy jest poziom HARD ....
--- Koniec cytatu ---
Dla mnie to niezly ubaw. Jesli osoba, ktora to zrobila teraz ma swiadomosc, ze za glupie piksele moze miec niezle nasrane w zyciorysie. Wyrok na koncie = brak zaswiadczenia o niekaralnosci, plus jesli pracuje w zawodzie wymagajacym takiego = wylot z roboty. Jakos nie widze potem tlumaczenia sie pracodawcy - ja tylko ukradlem cztery tytany w EVE Online :D
Miltis, nie do konca masz racje. Jak juz ktos pisal wczesniej (przepraszam, nie chce mi sie szukac), CCP popiera takie zachowania wewnatrz gry. Sprawa kradziezy tytanow w tym przypadku opiera sie o dzialanie na zewnatrz.
Soulscream:
--- Cytat: Merle78 w Marca 18, 2013, 11:36:46 ---Dla mnie to niezly ubaw. Jesli osoba, ktora to zrobila teraz ma swiadomosc, ze za glupie piksele moze miec niezle nasrane w zyciorysie. Wyrok na koncie = brak zaswiadczenia o niekaralnosci, plus jesli pracuje w zawodzie wymagajacym takiego = wylot z roboty. Jakos nie widze potem tlumaczenia sie pracodawcy - ja tylko ukradlem cztery tytany w EVE Online :D
--- Koniec cytatu ---
Wpis nie jest wieczny, ja tak miałem jak mnie chcieli pociagnąć do odpowiedzialności za wojsko. Po roku czasu wszystko uległo unieważnieniu :).
VonBeerpuszken:
--- Cytat: Merle78 w Marca 18, 2013, 11:36:46 ---Miltis, nie do konca masz racje. Jak juz ktos pisal wczesniej (przepraszam, nie chce mi sie szukac), CCP popiera takie zachowania wewnatrz gry. Sprawa kradziezy tytanow w tym przypadku opiera sie o dzialanie na zewnatrz.
--- Koniec cytatu ---
No chyba nie bardzo, bo wszystko wskazuje, do tego ludzie z Coven przyznają, że to prawdopodobnie robota kogoś z aliansu z dostępem do tych kont, który ten dostęp nie został wykradziony tylko kradziej otrzymał go od lidershipu. A wogóle to wciąż nie wiadomo czy przypadkiem nie był ich właścicielem. Jeśli potwierdzi się że to ktoś z Coven, sytuacja kompletnie nie będzie się różniła od podobnych akcji w innych ogołoconych z kasy aliansów czy korporacji. NAWET jak sie okaże że to był ktoś na usługach innego aliansu, to też niczego nie zmieni. Sprawa zostanie potraktowana jako element gry i na tym się to wszystko skończy.
Mam nadzieję, że jeśli się potwierdzi to co napisałem, nikt nie zostanie jednak ukarany, bo powstanie niebezpieczny precedens... poza tym okaże się że samo CCP sobie przeczy w reklamówkach.
MiltisUmbrae:
Merle w tej chwili ciężko mieć rację, i tez nie o nią mi chodziło - jak popatrzyłem na to z mojej perspektywy i wydaje mi się że jest po prostu tyle możliwości rozwiązania tej sytuacji że nie można niczego zakładać z góry.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej