Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
c0ven stracil tytany
Doom:
Teraz mylisz metagaming z przestępstwem.
Eve jest grą w której można popełnić całą masę czynów do których ładnie pasuje określnie skurwysyństwo, ale można to wszystko zrobić nie popełniając przestępstwa. Rozwalenie ally takiego jak bob? Zrobił to koleś mający odpowiednie prawa in game. Podpieprzenie supera (i innych shipów) z posa? Wystarczy aby super nie miał w środku pilota, pos nie miał bańki lub char który ma się załadować do shipa mógł pod tą bańkę wejść czy to mając hasło do posa czy mając te prawa z automatu jako należący do corpa / ally do tego uprannionego. Były też jeśli pamiętam sprawy związane z tym ze ktoś wypuszczał ze stoczni nowe tytany, te sie pobumpowały nawzajem i ktoś inny zyskła kilka superów, albo chociaż bug (?) że super sam wypadnie za bańkę jak to było ostatnio z Aeonem Cuffiego (a właśnie jak się ostatecznie skończyła tamta sprawa?). Ale wszystko to to są dane wewnątrz gry i nawet jak w ruch idą hasła to są to hasła in game nie do kont i często gęsto jak nie zawsze goscie któym się taki numer za konieczne uznają pomachać epenem, który od tego robi im się TAAAAAKIIII duży. Tutaj jakoś nikt epenem nie macha. Dlaczego? Nie wiem. Może faktycznie bać się konsekwencji prawnych, może to nie było dla sławy tylko w ramach normalnej zemsty, bez ciśnienia na sławę itp a może jeszcze inaczej
garnoo:
trzeba dac sprawie kilka dni - moze cos nowego wyplynie, czegos nowego sie dowiemy etc...
LosBekoczoS:
--- Cytat: Doom w Marca 17, 2013, 17:16:53 ---...często gęsto jak nie zawsze goscie któym się taki numer za konieczne uznają pomachać epenem, który od tego robi im się TAAAAAKIIII duży. Tutaj jakoś nikt epenem nie macha. Dlaczego? Nie wiem. Może faktycznie bać się konsekwencji prawnych, może to nie było dla sławy tylko w ramach normalnej zemsty, bez ciśnienia na sławę itp a może jeszcze inaczej
--- Koniec cytatu ---
Dlatego właśnie posądzam insidejoba osoby która miała L/P do kont używała tytanow itp itd a potem postanowiła zrobić "cashout" z covenu do takiego NC. Wtedy w pełni można zrozumieć sytuacje ze nikt epeenem nie macha i ze akuratnio all tytany wylądowały w jednym aliansie... do tego calkiem wrogim( ale mającym trochę lepsza sytuacje życiowa niż coven)
azell:
--- Cytat: Dux w Marca 17, 2013, 16:15:41 ---Jeżeli czyn zostałby podciągnięty pod 287 kk, jak tego gościa od konta z Metina, to kwestia własności konta nie ma nic do rzeczy (przestępstwo to jest ścigane co do zasady z urzędu). nawet, to czy rzeczona persona, co sie tytkami zaopiekowała znała hasła, czy sobie je "wyhakowała" nie ma znaczenia (wystarczy, ze działała bez upoważnienia). Polski kk stosuje sie do przestępstw popełnionych na terenie RP ( z pewnymi wyjątkami), wiec jeśli rzeczywiście ten IP jest w UPC Warszawa, to winni sie tym zająć.
O ile zakwalifikują ten czyn pod ten artykuł.
--- Koniec cytatu ---
mam w takim razie kilka pytań do twojej teorii :)
kto jest poszkodowanym?
gdzie zostało popełnione przestepstwo?
jeżeli w polsce to dlaczego? serwery pewnie w niemczech a tam fizycznie nastapiła kradzież, właściciel itemu na islandii..
dlaczego uznajesz że ma zastosowanie polski KK bo to dfla mnie już jest wdawanie się w poważny problem prawny :)
bardzo duże znaczenie ma czy ktoś zajumał hasła czy dostał od ownera :)
Zgudi:
--- Cytuj ---trzeba dac sprawie kilka dni - moze cos nowego wyplynie, czegos nowego sie dowiemy etc...
--- Koniec cytatu ---
Ja się podpinam. Wyrzucanie c0venowi pretensji i dyskusja o popełnonych czynach tego co się stało, na razie do niczego nie doprowadzi do puki nikt nie będzie wiedział co się tak na prawdę stało.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej