Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

c0ven stracil tytany

<< < (37/138) > >>

Dux:

--- Cytat: azell w Marca 17, 2013, 14:48:54 ---tak z czystej ciekawości jaką podstawe prawną podaliście? w jakim kraju został złożone zawiadomienie o popełnieniu przestepstwa i jak wykazaliście tytuł prawny do skradzionej rzeczy?

--- Koniec cytatu ---

Jeżeli czyn zostałby podciągnięty pod 287 kk, jak tego gościa od konta z Metina, to kwestia własności konta nie ma nic do rzeczy (przestępstwo to jest ścigane co do zasady z urzędu). nawet, to czy rzeczona persona, co sie tytkami zaopiekowała znała hasła, czy sobie je "wyhakowała" nie ma znaczenia (wystarczy, ze działała bez upoważnienia). Polski kk stosuje sie do przestępstw popełnionych na terenie RP ( z pewnymi wyjątkami), wiec jeśli rzeczywiście ten IP jest w UPC Warszawa, to winni sie tym zająć.
O ile zakwalifikują ten czyn pod ten artykuł.

VonBeerpuszken:
Ok...wszyscy tu mówią o włamach i kardzieży...ale taka hipotetyczna sprawa. Co, jeśli zrobił to ktoś kto te konta założył/kupił na legalnym markecie? Co, jeśli planowal to dłuższy czas i zdobył dostęp do konta/kont mailowego na który te konta były zakładane i pozmieniał dane na swoje? Jak wtedy udowodnić takiemu ktosiowi że cokolwiek ukradł skoro wykaże że to jego konta?
Trzeba się i z taką możliwością liczyć.
I co jeśłi taki ktoś jest kumatym człowiekiem i założy sprawę za upublicznienie jego IP z bzpodstawnym oskarżeniem o złodziejstwo?

Alice9:
i powinien tak zrobić pewna wygran, chyba że ten który upublicznił te dane podał dane ze swojej sesji, dla dymu... wtedy mu się to nie będzie opłacało :).
mafię na wolnośc wypuszczają bo nie ma "dowodów" a tu mowa o pozwie za wirtualne pixele... większych głupot nie słyszałem nigdy - za dużo ev`a, zbyt duży poziom odrealnienia - będzie super kabaret. :D

Merkal Aubauch:
Są pierwsze poszlaki gdzie mogą być tytany...

[VIDE] Herezja:
Przez około 10 lat prowadziłem kafejkę netową i kilka razy byłem na komendzie w sprawie wyjaśnień czy i kto siedział w danym dniu w kafei. Oczywiście nie mogłem nic rzeczowego na ten temat powiedzieć (np. kto siedział w kafei 14 miesięcy wstecz o 17:35).
Co nie zmienia faktu, że policja i tak dochodziła kto był złodziejem.
Z innej strony patrząc. Czy czasem z rok może półtora temu nie było draki, że pasy do covenowskiego posa były dostępne w sieci i ktoś wybampował z posa tytka, który po chwili był już zabity. Myślałem, że tamto wydarzenie coś powinno zmienić w tych kwestiach w covenie ale ... jednak nie zmieniło.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej