Eve Online > NoobGarten

Pytania nowego

(1/4) > >>

Alameida:
Cześć, zacząłem niedawno swoją przygodę z EVE i mam kilka pytań:

1.Czy jeśli posiadam 3 postacie na jednym koncie to czy mogę między nimi transferować przedmioty, ISK-i lub statki ( oczywiście jeśli to drugie konto może nimi latać-ma wyuczone skille )
2.Czy mogę odpalić każdą z 3 postaci ( jedno konto ) na jednym kompie, czy muszę posiadać 3 konta.
3.Jeśli będę chciał być minerem, to czy muszę posiadać też statek transportowy aby przewieźć swój urobek,czy statek minerski mi to wszystko zabierze.
4.Jeśli zostawiam kontener z urobkiem to czy ktoś może mi go podprowadzić bezkarnie i zabrać surowce jakie wydobyłem.
5.Czy oprócz wyglądu i nazwy frakcji jaką się wybiera na początku czy ma to jakieś znaczenie i wpływ na dalszą grę, pytam bo każda frakcja zaczyna z innymi statystykami.
6.Czy są sektory non-PVP gdzie można sobie egzystować i nie martwić się o to że ktoś nas zaraz zniszczy.

DrackUll:
1. Tak możesz transferować iski i przedmioty między subaltami, poprzez kontrakt(itemy) a iski zwyczajnie przelewasz na konto innego chara
2. Jedno konto może być uruchomione jeden raz, tak więc nie ma opcji żebyś mógł mieć zalogowane wszystkie 3 postacie z tego konta, które posiadasz obecnie. Jeśli chcesz mieć zalogowane więcej niż jedną postać w jednym czasie musisz mieć więcej niż jedno konto/
3. Obecnie statki minerskie mają ore hold , który pozwala zabrać urobek z paska. Nie wiem czy bardziej opłaca się wozić to sttakiem kopiącym czy jakimś industrialem.
4. Generalnie tak, każdy może Ci podpierniczyć urobek z kontenera i jedyne co się stanie to to że będziesz mógł strzelać do złodzieja, jednak większość z nich najpewniej na to czeka...
5. Wybór frakcji absolutnie nie ma wpływu na dalszą grę
6. Takim sektorem teoretycznie jest Hi Sec czyli wszystkie systemy z sec statusem powyżej 0.5 , niemniej jednak i tak możesz zostać zaatakowany z różnych powodów.

A tak BTW, bardzo przydatny link: http://www.google.pl/
:P :P

SokoleOko:

--- Cytat: Trolok w Stycznia 03, 2013, 20:47:47 ---Hi Sec czyli wszystkie systemy z sec statusem powyżej 0.5 powyżej 0.4, włącznie z 0.5

--- Koniec cytatu ---

FYP.

Dux:
Pamiętaj, ze na jednym koncie naraz możesz szkolić tylko jedna postać.

Alameida:
1.odnośnie tych kontenerów w przestrzeni-podobno, tak słyszałem że jest skill który pozwala zawiesić kontener w przestrzeni, który nie zniknie po godzinie i ma założone hasło także nikt oprócz mnie go nie otworzy, czy to prawda i jaki to skill jeśli tak jest?
2.Czy industriale mogą się bronić przed zagrożeniami czy trzeba mieć drugie konto i na nim statek do PVP, który będzie bronić mojego minera czy transportowca.
3.Chciałbym mieć jednego chara typowo do minerstwa, którą powinienem wybrać frakcję tak żebym później nie musiał skilować okrętów innej i tracił przy okazji czas.

PS:Nie wiem czy komuś to się to przyda, może ktoś przeniesie to do odpowiedniego działu ale zamieszczam załącznik, który zrobiłem z porównaniem frakcji.

[załącznik usunięty przez administratora]

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej