Forum Gry > World of Tanks
napinki czołgistów - Było: Śmieszne rzeczy
ManganMan:
--- Cytat: Dziobak w Grudzień 21, 2012, 23:23:45 ---Z tego co się doczytałem na evemu to robią to dla developingu oprogramowania. Ja bym chyba tego nie nazwał emulatorem? jak możesz postawić serwer w zamkniętej sieci... do tego są potrzebne core file, po za tym jest to wystawione przez nich jako open sorce.
--- Koniec cytatu ---
To jest faktycznie emulator serwera EVE'ki (wiem bo osobiście przetestowałem go). Jest on niedopracowany (nie działają m.in skałki :D i moduły >:( ), poza tym jak ja parę miesięcy temu odwiedziłem forum to była ankieta, co mają robić dalej ws. aktualizacji serwera. Ludzie optowali za pozostaniem z Krucyblem, niż ciągle (do tej pory) aktualizować oprogramowanie pod najnowszego klienta. A co do core file: to tylko baza danych MYSQL plus listener pełniący funkcję core file'a. A to daje ogromne możliwości w infrastrukturze sieciowej (albo wszystko na jednej maszynie albo DB na jednym serwie, listener na drugim serwie albo jeszcze inaczej). IMO ten projekt ma sens wtedy, gdy "in case of pernament TQ shutdown". Wtedy byłby użyteczny do reaktywacji gry, tak jak teraz jest w przypadku Earth & Beyond. Polecam ci wejść na stronę:
http://www.net-7.org/
Oni zmontowali coś identycznego do gry przytoczonej wyżej, ale EA nie kwapiło się do pozwania ich, gdyż gra w ich mniemaniu jest już martwa.
--- Cytat: SokoleOko w Grudzień 20, 2012, 18:55:29 ---Ech, nie zrozumieliście, więc trzeci raz.
Robimy DOKŁADNEGO KLONA EVE. Mamy np. "safe space i lawless space". Systemy łączą się przez "starbridges". "Safe space" jest podzielona między 4 frakcje, których nazwy od eve'owych różnią się jedna literą. I tak dalej.
Gdzieś jest granica między tym o czym pisze Mona (rzecz normalna), a po prostu plagiatem - i ja się pytam, gdzie jest ta granica?
--- Koniec cytatu ---
Sam bym powiedział że granica jest w kodzie. Btw widziałeś to?
http://forumprawne.org/prawo-autorskie/103259-autorskie-prawa-majatkowe-plagiat.html
LosBekoczoS:
--- Cytat: SokoleOko w Grudzień 20, 2012, 18:55:29 ---Ech, nie zrozumieliście, więc trzeci raz.
Robimy DOKŁADNEGO KLONA EVE. Mamy np. "safe space i lawless space". Systemy łączą się przez "starbridges". "Safe space" jest podzielona między 4 frakcje, których nazwy od eve'owych różnią się jedna literą. I tak dalej.
Gdzieś jest granica między tym o czym pisze Mona (rzecz normalna), a po prostu plagiatem - i ja się pytam, gdzie jest ta granica?
--- Koniec cytatu ---
Sokole zobacz sobie naprzyklad jak wyglada WOW vs SWTOR.. generalnie nawet klawisze taksamo sa defoultowo skonfigurowane. W obu grach chodzi dokladnie o to samo, tworcy obu sa wielkimi korporacjami, ale nie bez powodu ludzie nazywali SWTOR jako DLC do wowa.
SokoleOko:
Dzięki, uwierzę Ci na słowo, bo żadnej z tych gier nie widziałem live (może WoW na filmikach)
Theronth:
--- Cytat: LosBekoczoS w Grudzień 26, 2012, 16:19:57 ---Sokole zobacz sobie naprzyklad jak wyglada WOW vs SWTOR.. generalnie nawet klawisze taksamo sa defoultowo skonfigurowane. W obu grach chodzi dokladnie o to samo, tworcy obu sa wielkimi korporacjami, ale nie bez powodu ludzie nazywali SWTOR jako DLC do wowa.
--- Koniec cytatu ---
A kilka dni po wypuszczeniu na rynek, ochrzcili go TORtanic.
KiFuso:
--- Cytat: LosBekoczoS w Grudzień 26, 2012, 16:19:57 ---SWTOR jako DLC do wowa.
--- Koniec cytatu ---
Pierwszy raz spotkałem się z takim określeniem. Ilość fanboy WoWa jest potężna i to oni tak oddziałują na postrzeganie SWTOR'a.
Ustawienie klawiszy takie samo jak w WoWie tj. kopia WoW? 90% MMO i niektóre RPG maja tak klawisze przypisane, ale to chyba nie oznacza, że to kopie WoWa? W większości MMO chodzi o to samo co w WoWie :x
Zastanawiam się, w jaki sposób w ogóle zboczyliśmy na temat SWTORa które w 80% to kompletnie inna (i lepsza) produkcja niż WoW tylko zachowała sprawdzoną mechanikę. Tak samo każda nowa strzelanka jest postrzegana jako klon CoDa -_- Ostatnio mnie rozbroiło stwierdzenie, że FarCry 3 ma AK47 i to oznaczało, że jest kopią CoDa - nie zniżajmy się do takiego poziomu.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej