Eve Online > Wsparcie techniczne
Artefakty graficzne
papugoz:
Eve działa na win8 bez zarzutu.
Testowane przeze mnie osobiście na każdych ustawieniach graficznych + dualbox
procek i5 2.4 (chyba)
GF GTX460
4GB RAM
Najnowsze sterowniki
Win8 CP 64bit
Doom:
Na linuksie też działa. I co z tego? Jak system jest nie supportowany przez producenta softu to nie będzie dziwić że na jednym sprzęcie zadziała na innym nie.
Druga sprawa on ma układy ATI, u Ciebie widzę Nvidię więc jeszcze dochodzi problem jakości sterowników, które mogą mieć olbrzymie różnice jakościowe w stosunku do tego tabletowego gówna którym uraczył M$ posiadaczy PC i lapków
Skaza:
Spróbuj uruchomić w innej rozdzielczości, np. okienko 1024x768.
Spotkałem się z przypadkiem, gdzie program (lub sterownik) nie potrafił poprawnie wyświetlić obrazu w jakiejś egzotycznej rozdzielczości. Dodam jeszcze, że zmiana sterowników na nowsze to nie zawsze jest jedyne słuszne rozwiązanie. Bywały już sytuacje, w których zmiana sterownika na jedną z wcześniejszych wersji była skuteczniejszym rozwiązaniem.
Możesz również ustawić wszystkie opcje grafiki na LOW i jeśli obraz zacznie być wyświetlany normalnie, to dopiero włączasz kolejne "upiększenia"...
Zorrn:
mialem te same artefakty na swoim lapku z radkiem 4600.
problemem okazaly sie za nowe stery oraz fakt przesuniecia karty do dzialu legacy ;/
obecnie 12.6 + wylaczenie triple buffering w opcjach ati ccc i smiga.
powodzenia
Dux:
Ja za to u siebie mam takie kwiatki:
http://imageshack.us/f/198/20120825093507.png/
Co dziwne dotyczy to raptem kilku planet. W sumie dwie czy trzy takie spotkałem (ta z syndykatu, aktualnie przypominam sobie też jedną z Sinq Laison, gdzieś w okolicy Goinard), gdzie wyglądają zawsze jak ta powyżej. Nie jest więc tak, że grafika sie rozłazi przy danym typie planet. Leży tylko na kilku konkretnych obiektach.
No ale z drugiej strony nie każdy może mieć pralkę w kosmosie :P
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej