A wiadomo chociaż w zarysie jak ma wygladać świat tej gry?
Wiadomo niektóre rzeczy.
Ma być to Space Sim i gra sandboxowa w pełnym tego słowa znaczeniu. Ja też mam nadzieję że się uda, ale wiadomo, że różnie to może być, zdaję sobie z tego sprawę jak i wy. Natomiast czarnowidzenie z góry to trochę przesada
Gra MMO ma oferować pełną swobodę i realistyczną ekonomię opartą o wiele czynników dyktowanych przez graczy. Będzie można zostać górnikiem, producentem/przemysłowcem, handlocem, wolnym strzelcem, najemnikiem, piratem, łowcą nagród, imperialistą i takie tam. Już gdzieś to widziałem ( EVE?
). Nie raz, nie dwa to czytałem, że gra ma zawierać to co najlepsze z EVE. Generalnie poprzeczka wysoko postawiona, ale czy się uda komuś innemu niż CCP? To się okaże dopiero za jakiś czas, a gra bedzie wydana dopiero za 2 lata (2015r.)
Jednak ja jestem lepszej myśli niż Wy, gdyż producent zgromadził do tej pory sporo szmalu, a
w ciągu ostatnich 4 dni dozbierano kolejne pół miliona zielonych i to zbieranie szybko się nie skończy. Niektórzy przyszli gracze tak ufają, że powierzają im niemałe datki.