Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
Czwarta Wielka Wojna o Esoterie
WhiteCat:
To wpisz sobie swoją postać w profilu. Prawdziwą.
--- Cytuj ---w środku nocy bo 19:30 - 20:30
--- Koniec cytatu ---
Ktoś tu ma problemy z zegarkiem bo bz, 16p i xkz były refowane ok. 1-2 w nocy
Skeer:
Wtedy kiedy tamto napisałeś, byłeś anonimowym charem bez podanego korpa, alliance i z 1 wiadomością - a w tym wątku już kilku takich się pojawiło w celach trollmarketingowych.
Przepraszam Cię, jeśli to nie było słuszne.
Natomiast wracając do walk o Eso - trochę dziwnie się czyta, że my uprawiamy propagandę, bo nie walczymy z flotą 70 osób (C0ven to tyle wystawia od święta), zawierającą w 3/4 mix bsów i oracli wspartych kilkunastoma superami. Jeżeli NAWET postanowimy walczyć z użyciem naszych superów - Raiden. wrzuci PLków. Wam nie chodzi o fight, tylko o sov pod wynajęcie. Wszyscy to wiedzą i się śmieją z tej koalicji.
Gapiszon:
To teraz żebym ja został dobrze zrozumiany:
Propagandą nazwałem stwierdzenie, że "nie walczymy, bo dzieli nas za duża róznica prime timeów" - rozumiem że nie walczycie z główną masą TEST, ale Raiden. walczy dokładnie w tym samym prime time.
Co do absurdu skakania na przeważające siły supercapsów - absolutnie się zgadzam, chociaż Polacy znani są ze sprawiania bolesnych niespodzianek zbyt pewnym siebie przeciwnikom.
Dalej - z tego co widzę to Raiden. ma podnajmowanie czy cokolwiek głęboko, walczy żeby walczyć - to wycieczka TEST, my z tego nie mamy nic.
Oraz, ostania uwaga, zupełnie prywatna - absolutnie kibicuję C0venowi w tej imprezie, jestem w Raiden. bo od zawsze byłem w Band of Brothers/Kenzoku/IT, ale to nie znaczy że podoba mi się to co teraz się dzieje z 0.0
Nie moglibyście się jakoś dogadac z CVA ? Przecież przy tym co sie teraz dzieje (wielkie alliance) wcześniej czy później ktoś na nich też popatrzy krzywym okiem...
Doom:
Na CVA już tak patrzono kilka razy w tym raz skutecznie.
Xeovar:
--- Cytat: Herezja w Listopada 28, 2012, 16:15:56 ---Innymi słowy. Jak tak dalej będzie trwała ofensywa to nie rozwalą eso w wyznaczonym terminie.
To będzie anty pijar jak się patrzy ];)
--- Koniec cytatu ---
No nie bardzo, bo obiecali jedynie ze C9N padnie do konca listopada i to się stało.
--- Cytat: Azaqui w Listopada 28, 2012, 16:26:54 ---No, trochę propagandy tu widzę - od 3 dni Raiden. w sile straszliwych 70 osób wskakuje do systemów Covenu lub InverBrassu,
w środku nocy bo 19:30 - 20:30, reinforcuje co jest do reinforcowania bez oporu, i wraca do domu bo nikt nie zaatakował.
--- Koniec cytatu ---
70 osób to może nie jest dużo, ale takie floty to my zbieramy z dużym wyprzedzeniem na fajnego opa. A Raiden zawsze może eskalować (czy to wrzucając supery, czy dzwoniąc po PL/HBC), i wtedy nic nie możemy już poradzić. Prawda jest taka że przy naszym rozmiarze powinniśmy kontrolować max jedną konstelację (akurat tyle de facto bronimy) a nie pół regionu ale to efekt niezaludnienia 0.0 i nastawienia pro-iskowego większości populacji. Na tej samej zasadzie TEST powinien kontrolować max region, może dwa a nie pół mapy. Ale niestety sovwar jaki jest każdy widzi.
Generalnie liczymy ile dni wytrzymamy od pierwszego SBU w naszym pockecie do ogłoszenia ewakuacji. HBC idzie wolniej niż się spodziewaliśmy :)
Z punktu widzenia doktryny stosowanej przez HBC to nie da się ukryć że jest bardzo skuteczna (mówię tutaj o napoc/slowcat/super) i przy siłach capsów i superów którymi dysponują jest nie do ruszenia przez mniejszego przeciwnika takiego jak my. Technika flyby shooting też nie bardzo wchodzi w grę bo poza lekkim gównem nie mamy alphy na ubicie czegoś większego.
Co oznacza że w praktyce możemy czekać na okazję aby spuścić im znienack wpierdol oraz utrudniać robotę jak możemy technikami ninja i timerami głęboko poza ich TZ ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej