Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
Czwarta Wielka Wojna o Esoterie
Nitefish:
Jabolex, ciebie to chyba jakiś pvp'er niejednokrotnie brzydko dotknął bo straszną nienawiścią do nich pałasz :)
Pvp'erzy zazwyczaj zarabiają kasę na pvp jak inni i nie ma w tym nic dziwnego.
Aż trudno uwierzyć, że np tacy Tribale których jest prawie 5k charów mają samych producentów i górników. Patrząc po tym, że latają na pvp tak nie jest.
"Daj mi jeść, a będę twoim peonem" - to dosyć popularne zjawisko obecnie.
Jabolex:
--- Cytat: Nitefish w Listopada 05, 2012, 09:48:22 ---Jabolex, ciebie to chyba jakiś pvp'er niejednokrotnie brzydko dotknął bo straszną nienawiścią do nich pałasz :)
Pvp'erzy zazwyczaj zarabiają kasę na pvp jak inni i nie ma w tym nic dziwnego.
--- Koniec cytatu ---
Użekła mnie Twoja historia.
Ale co ma do faktu nie płacenia za mieszkanie w zero?
BTW ja pisze o tym co znam, czyli o moim aliansie. Nie będę wypowiadał sie za Tribali.
Nitefish:
No właśnie skoro to Twoje doświadczenia, to skąd ten pomysł że w sojuszach "pefauperskich" dostajesz shipy za darmo kosztem rentierów?
Imho największy reimburs jest właśnie u Goonów, Testów, ... etc bo gdyby nie było to nikt by tam nie latał na pvp z powodu strat.
Jedni zarabiają na moonach, a inni na rentierce. Co w tym złego. To co potem robią z kasą to sprawa władz aliansu.
Egzarcha:
--- Cytat: Jabolex w Listopada 05, 2012, 09:25:01 ---Frajerzy rentierzy zamiast cieszyć się że mogę płacić czynsz i racić, wolą być PETAMI (czasem nawet petów) TESTÓW i racić bez płacenia - toż to niewybaczalne. Byli frajerami, teraz są petami - fuj.
Druga sprawa trudno podejrzewać że korporacje (Aliansy) industrialno/PvE, nie lubiące koniecznie wyłącznie PvP będą w stanie wystawiać floty do zajmowania, a następnie bronienia terenów samodzielnie, że zapytam retorycznie floty Hulków z Rorqualem obronią sova? Jedni gracze pakują SP w narządzia do zabijania, inni do tworzenia. I trudno być super w obu dziedzinach jednocześnie, nie mając kilkuletniej postaci.
--- Koniec cytatu ---
Niektórzy "frajerzy" wolą zapłacić nieznaczne sumy i być w sensownym aliansie. A to daje spore możliwości. Oczywiscie, o ile chce się je wykorzystać. ;)
Co do drugiej sprawy, owszem można. W WH nie masz wyboru. Pogodzenie PvE i PvP jest możliwe nawet w przypadku 6 miesiecznych postaci. Aby efektywnie latać drejem, hurkiem czy innym popularnym statkiem t1, nie potrzeba wcale dużo SP. Ważna jest ekipa i FC. Oczywiście w null nie obronisz w ten sposób sova. Ale liczenie na to, że TESTom i PL wiecznie bedzie się chciało latać przez całą mapę (aby bronić nic nie znaczące tereny, będące buforem Tribali) jest iluzoryczne. Czy to naprawdę daję taką faktyczna niezlażenosć? Poza tym przykład ROL, na terenach których (chwilowo :P) urzędujecie pokazuje, co moze się wydarzyć. Im mniej zgrana ekipa, tym większa szansa na Targowicę. ;)
Ale to zaleta Eve. Każdy dokonuje własnych wyborów. Byc może Wasz alians dochrapie sie jakiejś poważnej pozycji.
Edit: Post był pisany, gdy należałem do aliansu rentierskiego
SokoleOko:
Prawda jest taka, że zmiany w sov wprowadzone w Dominion okazały się kompletnie chybione. Miał być koniec "AFK empires", a jak jest to wystarczy spojrzeć na mapę.
Nie może być tak, ze jeden alians trzyma ćwierć mapy. Musi być rozdrobnienie i powinno być żadnych korzyści z trzymania sova w pustych systemach.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej