Eve Online > Wsparcie techniczne

Komp - Muszę zmienić swoją padakę.

<< < (10/11) > >>

Kira Korpii:

--- Cytat: Chomczul w Wrzesień 18, 2012, 19:25:22 ---Gdybym mógł coś doradzić to jeżeli masz zamiar brać core i5 weź model 2500k. Taki bajer że ma odblokowany mnożnik i jeżeli jesteś zainteresowany jakimś OC w przyszłości to będzie elegancki :)

--- Koniec cytatu ---

Ogolnie wersja K czy sandy czy ivy z miejsca rusza na 4ghz i zapominasz ze cos zmieniales ;p

[VIDE] Herezja:
Faktycznie wersja K ma odblokowane mnożniki ale w sklepie, z którego biorę sprzęt takowej wersji nie ma w sprzedaży. Dodatkowo z własnego doświadczenia wiem, że procesor jest tak naprawdę ostatnią rzeczą jaką będę zmieniał. Dodatkowo dodam, że ten konkretny proc i tak można bezproblemowo przetaktować z 3,1 do 3,8 albo 3,9 (nie pamiętam) a co za tym idzie i tak będę miał wystarczającą moc jak na moje potrzeby.
Jeśli znajdę fundusze na zmiany części w kompie to raczej kupie kartę grafiki a nie proc.

Kira Korpii:
Tak ale z wersja K jest to latwiejsze bo bawisz sie wylacznie mnoznikiem, ktory ma wplyw tylko na procesor i patrzac po popularnosci jest bardzo latwe i wygodne, to co mozesz zrobic w swoim planowanym modelu to krecenie calej magistrali co wplywa na wiecej podzespolow i niekoniecznie pozytywnie ;]

Mozna powiedziec ze wersja K w zasadzie powinna pracowac na wyzszych czestotliwosciach i jakoby byla do tego "przystosowana" fabrycznie. Jesli procesor I5 lub i7 to jak dla mnie tylko wersja K.
Ale sam zdecyduj bo troszke dolozyc trzeba.

Emtecpl:
Słuchaj rade 6870 i 4 gb ramu przy procku 2 rdzeniowym powinno dać radę no i dobry net co w Polsce rzadkość

Xarthias:
Dobra dzieci, widzę, że tu full ekspertów, to może i mi doradzicie :)
Przymierzam się do zakupu laptopa. Konkretnie laptopa pod projektowanie i renderowanie grafik 3D. A najdokładniej pod program Maxon Cinema 4D :P
W związku z tym mam takie wymagania: matryca co najmniej 17" full HD (najlepiej 18-19"), jak najsilniejszy procesor (Cinema nie wykorzystuje karty graficznej więc ta, to sprawa trzeciorzędna) intela 4+ rdzenie, minimum 8GB ramu, dysk bez znaczenia, dvd/br bez znaczenia, cena do około 5k brutto.
Zastanawiałem się na macbookiem, ale wydaje mi się, że tam cena nijak ma się do osiągów, więc zostanę przy kompie pod windozę.
Poradzicie coś? Bo ja się już w tych procesorach gubię, a to jest najważniejsza dla mnie część kompa.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej