Eve Online > Retribution
Dev Blog: Ship Balancing Winter Update
Theronth:
--- Cytat: VonBeerpuszken w Styczeń 11, 2013, 09:48:40 ---Owszem, sam nerf dla nerfa bo sie wcześniej nie pomyślało to "zło". Ale moim zdaniem w tym przypadku zmian kruzów i BCków nie można mówić o nerfie, po prostu niektóre statki przestaną tak bardzo odstawać od innych w tej samej klasie.
Mi osobiście podobają się zapowiadane zmiany BC, wreszcie taki Hurek przestanie być statkiem do wszystkiego, a taki Prophecy statkiem do niczego ;)
--- Koniec cytatu ---
Dobrze gada! A ja osobiście cieszę się, że z każdym dniem moje sp w gallente staje się coraz bardziej wartościowe :P
Punct:
mogli by jakieś modele nowe wprowadzić - a nie idą na łatwiznę zmienią parę cyferek w bazie danych i kolejny wielki patch gotowy.
zmieńmy trochę realia serwera.. bo ludzie się zaczeli nudzić... te ich balanse bardziej przypominają eventy ze swojej definicji czasowe niż próby faktycznego zbalansowania systemu, który zbalansowany był by poprostu śmiertelnie nudny... za jakiś czas znowu będą frejacze balansować - a na razie rządzi gejlente ;)
Doom:
Wydaje mi sie że ten rebalans BC to będzie tylko jedną ze zmian w contencie gry i wbrew pozorom zmiany uważam za mocno istotne dla całej klasy tych shipów. Do tego zapowiadali podobny rebalans comandów (i comand wersji t3) , chociaż na razie chyba bez uwalenia offgridowego boostowania
Centurion:
Śmieszni są - szkoda czasu, żeby to czytać. Po wprowadzeniu bc tier 3 trzeba mieć z głową żeby latać tymi podstawowymi bc (przynajmniej na pewpew), które się do niczego nie nadają (może poza pedalskim baitem z cyno) i te zmiany tego nie poprawią.
Doom:
Na pewno? tier 3 bc w stosunku do tier 1 i 2 to tak na oko około miesiąc więcej czasu skilowania IMO ze względu na large guny. Dla nowych graczy to jest różnica w postaci szybszego startu do pvp w średniej skali w stosunku do latania tier 3 i wbrew pozorom nie wszyscy latają tylko w tier 3 bc wciąż bardzo dużo lata tych wcześniejszych
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej