Eve Online > Retribution

Dev Blog: Ship Balancing Winter Update

<< < (20/21) > >>

SokoleOko:

--- Cytat: Centurion w Styczeń 11, 2013, 14:44:07 ---Śmieszni są - szkoda czasu, żeby to czytać. Po wprowadzeniu bc tier 3 trzeba mieć z głową żeby latać tymi podstawowymi bc (przynajmniej na pewpew), które się do niczego nie nadają (może poza pedalskim baitem z cyno) i te zmiany tego nie poprawią.

--- Koniec cytatu ---

Będą i zmiany (czytaj nerf) Tier3.

Mnie osobiście mało ship - poza chyba Thoraxem, jak byłem kompletnym n00bem - wkurzał tak jak Talos. Ginę w tym jak we frytkach - moment nie uwagi i wiszę w podzie, po czym dosłownie dostaje emo rage. Po ostatniej wtopie stwierdziłem, że do rąbania grubych celi wolę lecieć Sleipnirem lub nawet shield-Astarte, a na zwykłe nano gangi - Cynabalem.

Natomiast faktycznie - BC-ki z medium gunami szału nie robią. Może wypróbuję Feroxa lub Prophecy na solo (ale tylko dlatego że są tanie!), ale do gangów to chyba tylko jakiegoś rentierskiego pospolitego ruszenia.

GlassCutter:

--- Cytat: SokoleOko w Styczeń 11, 2013, 15:08:59 ---Mnie osobiście mało ship - poza chyba Thoraxem, jak byłem kompletnym n00bem - wkurzał tak jak Talos. Ginę w tym jak we frytkach - moment nie uwagi i wiszę w podzie, po czym dosłownie dostaje emo rage. Po ostatniej wtopie stwierdziłem, że do rąbania grubych celi wolę lecieć Sleipnirem lub nawet shield-Astarte, a na zwykłe nano gangi - Cynabalem.

--- Koniec cytatu ---
Trzeba w nim latać mega ostrożnie i miec świadomość że każdy dps w Ciebie wchodzi. Raczej słabo nadaje się do gangów, bo ani jest szybki, ani otankowany, zasięgiem też nie kładzie na kolana. Jak dla mnie idealny statek do walki solo z liczniejszym przeciwnikiem.

SokoleOko:
Akurat na zasięg Talosa narzekać nie można - pokaż mi drugiego shipa tej klasy, który ma ponad 500 DPS @40 km.

Niemniej, zdycha jak szmata, nawet z logistykiem za plecami.

GlassCutter:

--- Cytat: SokoleOko w Styczeń 11, 2013, 16:51:10 ---Akurat na zasięg Talosa narzekać nie można - pokaż mi drugiego shipa tej klasy, który ma ponad 500 DPS @40 km.

--- Koniec cytatu ---
Oracle :)

--- Cytat: SokoleOko w Styczeń 11, 2013, 16:51:10 ---Niemniej, zdycha jak szmata, nawet z logistykiem za plecami.

--- Koniec cytatu ---
Bo jak liczysz na logistyka to znaczy że popełniasz błąd który będzie Cię kosztował statek. To ma jakiś tam bufor który ma Ci dać czas na rozszarpanie celu bądź odejście z jego zasięgu.

Theronth:

--- Cytat: GlassCutter w Styczeń 11, 2013, 16:36:23 ---Raczej słabo nadaje się do gangów, bo ani jest szybki, ani otankowany, zasięgiem też nie kładzie na kolana. Jak dla mnie idealny statek do walki solo z liczniejszym przeciwnikiem.

--- Koniec cytatu ---
-1760/2500 m/s
- ~28k EHP
- 16+28 km

Zawsze wolałbym to w gangu zamiast Fagabala albo Fagabonda :D

No, chyba że Deimos.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej