Hello jakiś czas temu pytałem w n00bowym dziale o eksplorację i daliście mi kilka przydatnych porad.
Na chwile obecna latam po radach, plexach 1/10 do 4/10 i czasem jakaś łatwiejsza eskalacja do lowseca i całkiem dobrze na tym wychodzę. Zwykle udaje mi się zarobić 150/200mill (czasem więcej) w ciągu jednego dnia. Dla nooba jak ja fajny to wynik tym bardziej, że nie gram codziennie i zwykle od 1 do 4 godzin jak już siądę przy kompie. Choć bywają dni gdzie złamanego iska nie zarobię w tym zawodzie:P
Atm mechanika trenuje się na 5/5 po tym zostaje cruisers do 5/5 i zdecydować się na lokiego tengu legiona albo proteusa.
Widziałem już trochę fitów słyszałem opinie o tych 4 statkach ale z eve jest tak, że ktoś Ci pokażę w jednym miejscu fit i ludziska dostanę nerdgazmu, a w innym powiedzą, że to shit l2eve i gtfo. To samo ze statkami.
Stąd moje pytanie który t3 zacząć trenować jako pierwszy?
Na początek myślę o statku do all in one exploration który będzie w stanie robić plexy do 4/10 i który pozwoli mi przesunąć pole eksploracji do low z odrobiną hisecu, a później do low/null.
Planuję mieć też drugiego t3 dobrego do robienia plexów cięższych niż 4/10 i wh's bo tego też chcę spróbować.
Wiem, że każdy t3 jest w sumie dobry do eksploracji w hisec ale jeśli już się na jakiś zdecyduje chciałbym żeby sprawdzał się w wielu rolach i nie tylko w hisec.
W skrócie który t3 będzie dobrze się sprawował w tych 2 zadaniach - all in one i plex/wh runner?
ps. ponieważ latam minmatarem i caldari najwięcej sp poszło w shield tanking i artys/ac/launchery więc myślałem o lokim albo tengu osobiście.
ps2 aha moje zrozumienie polskiego slangu eve jest dość mizerne miejcie to na uwadze
z góry dzięki za pomoc \(^^^)/