Eve Online > Retribution

Retribution - główny wątek

<< < (65/121) > >>

SokoleOko:

--- Cytat: Pol Kent w Listopada 14, 2012, 13:03:35 ---Hmm...a nie miało być aby nowego modelu bańki właśnie na MJD ?

--- Koniec cytatu ---

Owszem... ale anchorowalna.

Prowe:

--- Cytat: SokoleOko w Listopada 14, 2012, 12:51:40 ---MJD możesz zatrzymać tylko scramblem.

--- Koniec cytatu ---

Scramblerem takim zwykłym czy będzie jakiś dedykowany do MJD? Pytam, bo latam BS-em i nie wiem czy się na to napalać czy dać sobie spokój.

Jeżeli zwykłym, mam na myśli np. Warp Scrambler I, to MJD praktycznie nic nie zmienia. Jak przeciwnik złapie cel to po zawodach, a w przypadku gdy na celowniku jest BS, to nie trwa to zbyt długo, prawda? Jeżeli będzie dedykowany scrambler do MJD, to będzie szansa, że wróg nie będzie miał takowego na pokładzie, bo wydaje mnie się, że większość i tak lata mniejszymi okrętami to i gangi są ustawione pod mniejsze jednostki. Wówczas może taki BS ucieknie.

SokoleOko:

--- Cytat: Prowe w Listopada 14, 2012, 13:19:57 ---Scramblerem takim zwykłym czy będzie jakiś dedykowany do MJD? Pytam, bo latam BS-em i nie wiem czy się na to napalać czy dać sobie spokój.

Jeżeli zwykłym, mam na myśli np. Warp Scrambler I, to MJD praktycznie nic nie zmienia. Jak przeciwnik złapie cel to po zawodach, a w przypadku gdy na celowniku jest BS, to nie trwa to zbyt długo, prawda? Jeżeli będzie dedykowany scrambler do MJD, to będzie szansa, że wróg nie będzie miał takowego na pokładzie, bo wydaje mnie się, że większość i tak lata mniejszymi okrętami to i gangi są ustawione pod mniejsze jednostki. Wówczas może taki BS ucieknie.

--- Koniec cytatu ---

Inaczej - aktywowanie MJD daje Ci +1 do warp strength. Potrzebuejsz zwykłego scrama, żeby taki ship zatrzymać.

VonBeerpuszken:

--- Cytat: SokoleOko w Listopada 14, 2012, 13:27:50 ---Inaczej - aktywowanie MJD daje Ci +1 do warp strength. Potrzebuejsz zwykłego scrama, żeby taki ship zatrzymać.

--- Koniec cytatu ---
W takim razie niewiele to zmieni, nawet dla kerbira  :P może jedynie to że disrupt już nie wystarczy i trzeba będzie użyć scrama na close.... co i tak w większości przypadków ma miejsce.
Jeszcze jedno, Sokole, pisałeś że na sisi można go montować na combat recony, na force recony też?

SokoleOko:

--- Cytat: VonBeerpuszken w Listopada 14, 2012, 13:44:50 ---W takim razie niewiele to zmieni, nawet dla kerbira  :P może jedynie to że disrupt już nie wystarczy i trzeba będzie użyć scrama na close.... co i tak w większości przypadków ma miejsce.
--- Koniec cytatu ---

Chyba w inne gry gramy. Lata się z długimi punktami, scramble to można montować na aktywnym Vagasie czy frytkach.

--- Cytat: VonBeerpuszken w Listopada 14, 2012, 13:44:50 ---Jeszcze jedno, Sokole, pisałeś że na sisi można go montować na combat recony, na force recony też?

--- Koniec cytatu ---

Gdyby tak było to bym napisał "na recony".

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej