Eve Online > Wsparcie techniczne

Przyciemnienie ekranu podczas gry w Eve.

<< < (2/2)

sztosz:
To jest normalna rzecz. W momencie jak aplikacja pełnoekranowa zostaje włączona dostaje kontrolę na gammą ekranu. Może dowolnie to zmieniać, w momencie wyłączenia powinna przekazać kontrolę z powrotem do Windowsa (jak się wywali program, czy gra to czasem zostaje taka gamma jaką ustawił soft). To że ściemniają się wszystkie monitory wynika z tego, że sterownik karty graficznej ustawia gammę nie dla każdego ekranu osobno, ale wspólną dla wszystkich, jest to specyfika niektórych układów graficznych, niestety nie pamiętam czy i które z laptopowych układów pozwalają na regulację gammy osobno dla każdego ekranu.

Ektobus Rired:
Również miałem taki problem i słyszałem o innych, zawsze było to związane z Win 7. Tak jak już pisali inni nie trzeba komputera hibernować a wystarczy daj ctrl + alt + delete, żeby ekran rozjaśnić. Ale lepiej w ogóle uniknąć tej sytuacji nie grając w trybie "Fullscreen". Ja osobiście wybrałem tryb "Fixed Window", problem znikł, zmian w wyświetlanym obrazie nie zauważyłem (nadal jest to w pewnym sensie full screen), a alt-tabowanie pomiędzy pulpitem, EVE, WoTem, kolejnym klientem EVE ... itd. przebiega o niebo szybciej.

Goomich:
Ja zawsze dawałem okno mniejsze niż full screen (np. 1900x1080 na monitorze 1900x1200), więc zawsze miałem odsłonięty pasek na dole, co jest jeszcze fajniejsze niż alt-talibowanie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej