Eve Online > Wsparcie techniczne

Przyciemnienie ekranu podczas gry w Eve.

(1/2) > >>

Tarvil:
Witam, mam pewien problem (na szczęście niezbyt uciążliwy). Mianowicie, gdy włączam Eve Online, moje inne ekrany na których mam otwarte aplikacje (jakaś książka na długie podróże po wszechświecie, przeglądarka internetowa itd ;)) są znacznie przyciemnione, przez co komfort użytkowania znacznie spada. Po zamknięciu Eve problem utrzymuje się do momentu uśpienia laptopa i ponownego uruchomienia, to sprawia że ekran wraca do normalniej jasności. Czy ktoś ma ten problem? Jest sposób by to jakoś naprawić?

Doom:
Na początek (nie żebym ja akurat był w stanie pomóc) brakuje w Twoim poście najważniejszej informacji: jaki to lap z jakim systemem itp

Rash'kan:
Też mam ten problem.
Rozwiązanie a:
Odpalaj EvE w oknie, naprawdę tak się fajnie gra, warto się przyzwyczaić, gdy zechcesz dualboxować, przyda się.

Rozwiązanie b:
Nie hibernuj kompa tylko daj ctrl + alt + delete, też roświetla ekran.

Możliwa jest jeszcze opcja, że takie przyciemnienie powoduje zintegrowana karta graficzna, jeżeli masz dwie, zewnętrzną i zintegrowaną, odłącz w menadżerze zintegrowaną. Może pomóc.

Ale jaka jest geneza problemu nie mam pojęcia, może ktoś będzie wiedział lepiej.

Mój laptop to HP dv7, z windą 7, 2 rdzeniowy procek amd, karta radeon mobile 5650 hd i jakiś drugi zintegrowany radeon.
Nie pamiętam dokładnie modelu a jestem w pracy ;)

Tarvil:
Przepraszam, zapomniałem o parametrach:

Antyk zwany procesorem (dwa rdzenie, 2.4 z tego co pamiętam)
2 gb RAM
Przerażająco słaba zintegrowana karta (chyba jakiś pociotek G-force'a) Zresztą nie wiem bo po ostatnich przygodach komputer upiera się że żadnej karty graficznej nie ma i nie było ;).

Lt Rook:
Jaką winzgroze masz?
Viste/7 ? jeśli jedno z dwóch, spróbuj wyłączyć kompozycje wizualne i/lub kompozycje pulpitu dla aplikacji.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej