Eve Online > NoobGarten

Gdzie newbie może zarabiać.

<< < (7/8) > >>

Melisanda Armida:
[mod]Temat oczyscilem wszystko niepotrzebne polecialo do kosza.[/mod]

FN:

--- Cytat: Tarvil w Sierpnia 10, 2012, 16:08:06 ---Witam ponownie, skończyłem komplet tutków i mam pytanie do bardziej zaawansowanych graczy. Mianowicie, jak w miarę stabilnie i dobrze zarabiań ISK? Próbowałem tłuc misje dla agentów, ale one są zazwyczaj albo słabo płatne, nudne jak diabli i nawet szkoda Salvagera odpalać żeby pruć pirackie statki (trochę spalonej elektroniki... wow). Inne misje są dla odmiany wybitnie za trudne dla początkującego (Coercer który dostaje się pod zmasowany ostrzał pierdyliarda rakiet+drony spowalniające...) i trzeba je robić systemem "zniszcz ile się da statków -->warp to base --> repair --> powrót na pole walki --> zapętlić.

Z tego co słyszałem Mining jest bardzo nieopłacalny, a obszukiwanie sygnatur jest zazwyczaj nieopłacalne (pomijam fakt że szlag mnie trafia gdy po raz enty nie mogę znaleźć anomalii).

Czy po prostu mam przestać płakać, spiąć poślady, jechać te misje dla agentów i grind, grind, grind ;).

--- Koniec cytatu ---

Jak cię nauczą to i owo w UA zapisz się gdzieś gdzie jest loot sanshowy np. IB do korpa który ma dobrą logistykę (ogarniętych pilotów JF'ów) wyskiluj  takie cudo

[Noctis, New Setup 1]
Inertia Stabilizers II
Expanded Cargohold II
Expanded Cargohold II

F-90 Positional Sensor Subroutines, Scan Resolution Script
F-90 Positional Sensor Subroutines, Scan Resolution Script

Small Tractor Beam I
Small Tractor Beam I
Small Tractor Beam I
Small Tractor Beam I
Salvager I
Salvager I
Salvager I
Salvager I

Medium Salvage Tackle I
Medium Salvage Tackle I
Medium Salvage Tackle I

i złomujesz sanctumy/heveny/forsaken huby po kolegach w imba raciarkach 10k snashowego dropu+salvage to od 300 do 400m w między czasie na pvp szild/armor rifteriem i skilujesz do macha  :) - po drodze odblokujesz sobie rupcia cyca hurka i tornado

lkasprzak:
Misje milicyjne to niezly pieniadz - przy zalozeniu, ze milicja ma T4 lub T5, co sie pewnie za czesto nie zdaza. Dobra kasa jest na eksploracji radarow i magneto w niezbyt ruchliwych lsach.

Starakopara:

--- Cytat: BAMBO w Sierpnia 13, 2012, 13:29:02 ---te 15 min z neutami na lokalu wykorzystuje się na śniadanie/obiad czy kolacje :P i takie tam inne bo eve rulez ;]

a miałem namyśli neuta który siedzi 24/24 przez kilka dni

--- Koniec cytatu ---

thats even better dude

albo jesteś największym pr0 albo po prostu przepalił Ci się implant od rozumu...

[BU FU] Karas:
Witac,
chcialbym odkopac temat.
Sprawa wyglada tak, ze razem z kolega rozpoczelismy kilka dni temu zabawe z eve. Cierpliwie czekajac na pierwsze szkolenia w UA i robiac skille pod freje do pvp, za bardzo nie wiemy co robic. tzn jaki przyjac model zarobkowania. Tu nawet nie chodzi o wyciaganie jakis kosmicznych ilosci kasy na plexy dla calej rodziny, tylko o OPTYMALNE wykorzystanie czasu jaki spedzamy w grze.

Gramy Minmatarami, tak jak napisalem, naszym celem jest jak najszybciej zrobic szkolenia w UA, a nastepnie zakotwiczyć sie przy pvp. Czy to samemu probujac swych mozliwosci, czy to moze ktos nas przygarnie i podzieli sie doswiadczeniem, nie wiem. Zobaczymy po szkoleniach. Teraz trzeba jakos zarobic na te frejki i ewentualny fit dla nich. Co gdzie i jak: ]

Misje? jakie?, wiem ze security, ale czy jest jakis specjalny corp dla ktorego warto?
milicja? tu mam niewiele wiedzy, wiem ze jest i nie da sie przylaczyc do wojny na koncie trialowym
jakies inne alternatywy? wormhole? czy warto sie w to pchac?

pozdr

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej