Eve Online > NoobGarten
Gdzie newbie może zarabiać.
Theronth:
Trochę imo zbyt ogólnikowo to zenek potraktowałeś. Na lv4 w high można wyciągnąć do 80 mil/h (nie mówiąc już o low i 0.0 ), tylko trzeba odpowiednio dobierać misje, corp dla którego robisz no i oczywiście co kupujesz za LP. Tak, misje robi się dla LP nie dla bounty.
Co to do kopania, to warto na chwilę obecną wziąć je pod lupę. Zobaczymy jak się rozwinie sytuacja na rynku minerałów, bo jak dotąd CCP dąży do uatrakcyjnienia kopania jako metody zarabiania.
Kompletną bzdurą jest natomiast stwierdzenie, że tylko w low są najlepsi PvP-erzy. Oni są rozsiani po całym uniwersum gry, nawet w high.
Chciałbym też zauważyć, że EVE nie jest stworzone z myślą o łatwym, prostym i szybkim zarobku (no może poza Inkursjami, ale to już znerfione ;) ), trzeba się trochę nagłówkować i mieć ogarniętego Excela jeśli chce się naprawdę dużo/łatwo zarabiać od samego startu.
Nitefish:
--- Cytat: zenekburczymucha w Sierpnia 11, 2012, 10:57:02 ---Przeliczając na czas ja bym to widział tak :
mining 10-20mln /h
misje lvl 4 10-20mln/h
misje milicyjne 50-100mln/h
anomalki w 00 50-200mln/h
sleepy w WH 50-200mln/h
produkcja 30-50 mln na chara dziennie plus parę wyjątków
handel -1 B - do kilku B na chara dziennie w zależności jak znasz grę i ile czasu możesz poświecić
...
--- Koniec cytatu ---
Liczby z czapy.
Rash'kan:
Tak jak Tlol napisał, powiedz czym chcesz się zajmować, a my podpowiemy jak zarabiać.
Ja np. wybrałem anomalki, które nie są ani interesujące, ani najbardziej dochodowe, ani też nie wymagają małego wkładu finansowego, ale za to zapewniają stabilność. Wiem ile mogę zarobić, wiem przez ile czasu ile zarobię i, że mogę robić to w każdej chwili.
Każda możliwość ma swoje wady i zalety, zastanów się ile chcesz włożyć wysiłku w zarabianie i jak będzie Ci najwygodniej.
Doom:
--- Cytuj ---misje lvl 4 10-20mln/h
--- Koniec cytatu ---
Jest gorzej niż było np rok temu ale takie coś to gruba przesada i zaniżenie. do 20kk bonty jest z dobrej l4, a mając dobrą okolicę można mieć kilku agentów i wybrzycać tak aby zawsze byla do zrobienia jakaś dobra misja, a jak nie ma to pobawić się zlomiarką natych zrobionych
Oceniam jesli ktoś upiera sie liczyć isk / h (co samo w sobie uważam za idiotyczny system) że l4 w high to bedzie raczej 30 do 40 średnio
Nitefish:
--- Cytat: zenekburczymucha w Sierpnia 11, 2012, 23:04:13 ---Rozumiem ze piszesz na podstawie własnych praktyk w BUFU ?
Btw możesz zapodać link do waszego kilbordu bo EVSCO chyba się zepsuł i nie nalicza veldsparu .
Do reszty mała prośba - krytyka każda mile widziana ale podparta jakimś przykładem , wyliczeniem nie dla mnie ale dla autora tematu .Tak , na każdym aspekcie można zarobić dużo więcej ale gdybym
podał prawdziwe wartości jakie zarabiałem nikt by nie uwierzył i jeszcze dostałbym bana "za wprowadzanie młodych w błąd " jak już się zdarzało .
Teraz wy się pochwalcie ile zarabiacie i na czym .A do Tarvila to widzisz jakie są możliwości w tej grze teraz tylko musisz je poznać ...
--- Koniec cytatu ---
Podam Ci 1 przykład, pseudo alcie:
- misje milicyjne - z samych głupich plexów można wyciągnąć max 90k lp na godzinę, przy dobrym tierze to 300kk+. Z misji milicyjnych wpada znacznie więcej lp niż z bicia plexów, więc resztę możesz sobie policzyć.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej