Jesteś burakiem cebulakiem. CFC/Imperium zbudowało swoją siłę na szacunku i daniu możliwości rozwoju małym sojuszom. Nikt tych maluczkich nie brał z góry i nie mówił, że leje na nich. Tylko wskazał miejsce na rozwój i określił jasno zasady plusów i minusów. Ludzie tacy jak Ty powinni zamknąć pysk i siedzieć w swoich klatkach
Blessed is the mind too narrow to question.
Myślę, że zwłaszcza PBLRD było takim sojuszem... a nie, czekaj.
Nikt na nikogo nie chce "srać". Jesteśmy otwarci na przemysłowców, dajemy im (Wam) pewne możliwości, które jak sądzę są atrakcyjne. Dostajemy festiwal narzekań na 3 strony forum, a jak ktoś napisze, co sądzi o takiej postawie, to od razu zaczyna się jojczenie, jaki to c0ven zły i jak sra na ludzi.
To chyba zrozumiałe - jak widać co najmniej dla części ludzi tutaj - że na początku nie będzie w tej relacji jakiegoś super uwielbienia jednej strony dla drugiej, i nikt go nie oczekuje. Natomiast relacje partnerskie mają to do siebie, że wymagają czasu i wypracowania - i na to liczymy. Że żyjąc wśród c0venu i jego sojuszników, nasi industrialsi poczują się jak u siebie w domu, będą chcieli go z nami budować i bronić, może z czasem zaangażują się w główną aktywność c0venu, jaką jest pvp, oprócz swojego stałego zajęcia, może niektórzy c0venowcy lepiej odnajdą się właśnie wśród corpów industrialnych IBRA.
To oczywiście wariant optymistyczny. Naturalnie, że może się to skończyć relacją rentier - landlord, tylko bez rentu, więc z jeszcze większym kwasem, ale to zależy od obu stron, bo wraz z zarzuceniem systemu renterskiego skończyły się czasy "płacę i robię sobie w swoim pockecie co mi się podoba, mając w dupie rentierów z sąsiedniego pocketu tak długo, jak nie wlatują mi na anomalki". Czy w c0venie, czy gdzie indziej, fozziesov będzie (a przynajmniej tak to wygląda na papierze) wymagał od industrialistów, raciarzy, etc. - znacznie aktywniejszej współpracy, lub chociaż komunikacji, z "landlordem". Więc zaczynanie tej komunikacji od jęczenia jest raczej kiepskim podejściem do nowej rzeczywistości w EvE, czy to w Esoterii, czy to gdziekolwiek indziej. A i "my", czyli mniej lub bardzie ~elitepvp~ pewnie też będziemy musieli trochę bardziej polubić naszych industrialnych lokatorów, jeśli serio chcemy myśleć o trzymaniu sova.