1. Dyrekcja nie rozdaje kasy corpa na prawo i lewo
Teraz chyba zaczynam troche rozumiec - chodzi o to, ze dyrekcja covenu kradnie iski, a nawet jezeli nie kradnie, to tylko dlatego, zeby wiecej ukrasc w przyszlosci? W sumie jest w tym pewna ukryta logika, jak sie naprawde dlugo zastanowic i wypic ze dwa piwka...
W kazdym razie spiesze zdementowac informacje, jakoby C0ven nie rozdawal iskow - rozdajemy, nawet calkiem sporo. Nie tylko w formie refundacji statkow (FC covenu lataja za darmo, tzn maja plexy na gre i pelny refund statkow, do tego czesciowo moga zrefundowac powtapiane statki czlonkom gangu, oprocz tego pelnym aliansowym refundem objete sa wszystkie statki "funkcyjne" typu recon, dykta, logistyk, T3command itp, mamy spory zapas dreadow i carrierow ktore wtapiaja nasi piloci na akcjach bojowych, do tego dochodza refundy "sytuacyjne" np zdazaja sie czesciowe refundy tengu flotowych albo BSow po wiekszej wtopie, itd), ale rowniez normalnie fundujemy gre osobom aktywnie kierujacym sojuszem, tzn poswiecajacym swoj czas dla aliansu, w tej czy innej formie. Czyli np osoby tankujace posy, obslugujace infrastrukture, zajmujace sie naszym IT (c0vboy, forum, killboard IGB i rozne skrypty), i generalnie pelniace rozne uciazliwe funkcje ktore zabieraja im czas ktory mogli by poswiecic na racenie - te wszystkie osoby (ja nie!) dostaja plexa co miesiac, zeby mogly poswiecic wiecej swojego cennego czasu c0venowi zamiast paskom/anomalkom, stac nas na to wiec czemu nie. Do tego pokazna kwota w comiesiecznym forumowym podsumowaniu zwanym "wydatki" idzie na wywiad, tzn na obsluge roznych kont w innych aliansach, i dla osob ktore prowadza tam podwojne zycie, dostarczajac nam jakze cennych w swiecie EVE informacji (nie szpiegujemy zadnych Polakow, wiec odrazu przecinam wszelkie spekulacje - takie mamy po prostu zasady, czemu to juz zupelnie inny temat). Z tego co zostaje po oplaceniu sova, infrastruktury, refundacji i gry dla najaktywniejszych udaje sie jeszcze co miesiac odlozyc spora sumke, w walet COHO ma wglad na tyle duzo roznych osob, ktore czesto za soba na wazjem nie przepadaja, ze ryzyko defraudacji jest naprawde niewielkie.
Mam nadzieje, ze tym obszernym wyjasnieniem zamkne buzie roznym przypadkowym osobom i hejterom, ktorzy spamuja rozne fora typu centrala czy niemoderowalne kanaly typu polish swoimi wyssanymi z dupy rewelacjami na temat tego, co sie w covenie dzieje z iskami
P.S. Bloders nie wiem, kto ci dal minus 10, zaraz sie zaloguje i zdejme - to napewno jakis dowcip ^^
edit:
"korpy" zato przyzwyczaiły się do systemu BIERZ. Ustawiają sobie podatki, czerpią całymi garściami, zmuszają ludzi do forsownych cta i gówno dają i myślą że jest ok. z której strony ja się pytam to jest ok? Kiedyś zapytałem w pewnym kontekście - usłyszałem odpowiedź bo my to założyliśmy.
to wypadało by powiedzieć... to teraz wypierdalajcie. Kiedyś ccp zrobi wkońcu system mercenary i ludzi będzie trzeba wynająć i to będzie najlepsze co można zrobić w tym chorym systemie.
omg cytuje jak zwykle, zebys potem jak w koncu wyjdzies z ciagu alkoholowego nie mogl tego wszystkiego wykasowac