Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

C0VEN - dyskusja

<< < (7/353) > >>

Jan Morgenstern:
Holota z lowseca leje alianse z null dosc czesto. Ktos tu choruje na przerost ambicji lub jest mocno niedoinformowany. W dodatku bardzie zyje fantazja niz tym co jest realne i warte wysilku.
   Czy zdajesz sobie sprawe ile wysilku trzeba i ile trwaloby przerzucanie floty capsli/superow C0ven do lowseca?  Czy wiesz jakie to ryzyko? Czy myslisz, ze utrata chocby jednego tytka jest warta ryzyka dla wspomozenia floty, ktora jest w calosci tansza niz jeden rzeczony tytan. I co ten tytan mialby robic w lowsecu poza bridgowaniem? Czy wiesz ile superow maja na stanie alianse w lowsecu i jak dlugo zbieraja sie, aby moc ich uzyc? Czy nie wydaje ci sie, ze miejscowi posiadajacy calkiem pokazne bloby capsli/superow mieliby latwiej wlasnie z tego logistycznego punktu widzenia, poniewaz oni maja te szipy na miejscu, gotowe do uzycia. Gdzie trzymalbys ta flote capsli/superow C0venu? Pytan jest wiecej, ale juz te rozwalaja narzekanie,ze C0ven nie sciagnal swoich kasli i superow.
   Na kolejny zarzut sam sobie odpowiedziales we wlasnym poscie wspominajac o tytanie PL zabitym przez dredy milicji. To sie wlasnie dzieje,jesli jakis duzy alians przekozaczy w lowseku. Milicyjna, lowsekowa - jak to ja okresliles 'holota' - zalatwila tytana.
   Post pisze z punktu widzenia kogos, kto zna tak C0ven jak i lowsek. Kogos, kto wie jak szybko sciaga supery i wie jak szybko batphone dziala tutaj. Nie wiem dlaczego tak popularne jest ignorowanie lowseka przez wielu pilotow z null i na odwrot. Skad pomysly na 'holote' i 'bydlo'. Na to, ze ci piloci to latwe cele, ktore nie potrafia nic i strzela sie do nich jak do kaczek. Gdzie wystarczy zdrowy rozsadek aby dojsc do pewnych wniosko. Ze skoro ktos zlozyl calkiem fajna fakcyjna flote pod flote eventowa to na pewno ma backup bo przeciez nie bedzie ryzykowal tak cennych szipow bez wsparcia. Ale zawsze latwiej jest pieprzyc glupoty niz dowiedziec sie czegos i uzyc glowy i zdrowego rozsadku, aby nie klepac bredni.

Ashri:
aj jeszcze coś dopiszę  ;D.
chodzi o zgromadzenie potencjału (altów gotowych do akcji) - mainem latasz sobie we flocie i grasujesz, jak jest okazja, migiem odpowiednie osoby logują alty i jest potencjał. Nikt o zdrowych zmysłach nie żądał by od pilota aby ten siedział cały wieczór w stacji. Masz alta z capsem do zabawy albo nie jak nie masz, no to trudno latasz sobie we flocie i zabijasz.
Ja myślę że w pl. comunity jest dużo osób które spokojnie mogły by swojego alta ustawić do takich zadać, tylko musiało by im się chcieć, mieć motywację itd.
a co do celu. Najlepszy cel pojawi się kiedy robisz swoje i grasujesz konwencjonalnym gangiem. Ustawianie się pod coś niesie duże ryzyko jak to już powiedziałeś.

Jan: niezła prowokacja ale sorry nie skorzystam.
nigdzie nie byłem, nic nie widziałem, a capsle i ich używanie to moja fantazja - powtarzaj to sobie przed snem, a jeszcze powtarzaj że mam pusty wallet.  :).
ja nie piję do covenu że nie używa capsów - coven to szyld i dyrektor który ma pasy do tytanów, matek ect a każdy pilot ma swój własny rozum i chce coś zrobić albo i nie i jednym może się ten pomysł spodobać jako coś czego jeszcze nie robili, coś co da im trochę adrenaliny i odświerzy ich grę, więc wystąpiłem z takim pomysłem uatrakcyjnienia centralowych eventów czy to gangnightów czy fraction night. Przeszlibyśmy poprostu na kolejny poziom.

Dux:

--- Cytat: [p]unct w Czerwiec 26, 2012, 16:49:46 ---chodzi o zgromadzenie potencjału (altów gotowych do akcji) - mainem latasz sobie we flocie i grasujesz, jak jest okazja, migiem odpowiednie osoby logują alty i jest potencjał.

--- Koniec cytatu ---

Jak czytałem co po evencie hidden napisał, to polecieliście jakieś 20-30 j od miejsca, w którym zabawia się zaczęła. Pytanie (serio, bo nie znam się na kapslach), czy to aby nie więcej niż jeden skok dredem i karierem? Bo jesli tak to takie plecy byłyby niezbyt efektywne i istniałoby ryzyko, że się posypią po drodze.

Tooten:

--- Cytat: [p]unct w Czerwiec 26, 2012, 16:49:46 ---aj jeszcze coś dopiszę  ;D.
chodzi o zgromadzenie potencjału (altów gotowych do akcji) - mainem latasz sobie we flocie i grasujesz, jak jest okazja, migiem odpowiednie osoby logują alty i jest potencjał. Nikt o zdrowych zmysłach nie żądał by od pilota aby ten siedział cały wieczór w stacji. Masz alta z capsem do zabawy albo nie jak nie masz, no to trudno latasz sobie we flocie i zabijasz.
Ja myślę że w pl. comunity jest dużo osób które spokojnie mogły by swojego alta ustawić do takich zadać, tylko musiało by im się chcieć, mieć motywację itd.
a co do celu. Najlepszy cel pojawi się kiedy robisz swoje i grasujesz konwencjonalnym gangiem. Ustawianie się pod coś niesie duże ryzyko jak to już powiedziałeś.

--- Koniec cytatu ---

Jak masz wolnych parędziesiąt/paręset miliardów to mogę bez problemu załatwić ludzi którzy przylecą altami capsowymi robić co Ci się będzie żywnie podobać.

GlassCutter:

--- Cytat: [p]unct w Czerwiec 26, 2012, 16:49:46 ---stuff

--- Koniec cytatu ---
To był event for fun, a Ty pienisz się że nikt nie zapierdzielał na cały etat żeby w razie czego mieć support capitali...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej