Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
C0VEN - dyskusja
Qlko1:
--- Cytat: Isengrim w Marca 07, 2017, 11:51:24 ---Ja bym wolał iść jako sojusz, ale skoro Gooni nie chcą wziać c0venu do Imperium, a i c0ven jako całość się nie pali.. cóż. Wasza sprawa, nie zrobiłbym tego, ale rozumiem.
--- Koniec cytatu ---
C0ven jako całość nie miał raczej nic przeciwko.
Gooni też raczej nie mieliby problemu, gdyby nie uprawianie polityki na własną rękę przez cześć korporacji. Szczegóły zapewne ujrzą światło dzienne kiedy cała sytuacja przestanie budzić takie emocje.
Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
[NOGRL] Asm Nihouyah:
--- Cytat: Isengrim w Marca 07, 2017, 11:51:24 ---Ciekawe są osoby, które wymieniasz jako potencjalnych CEO - chyba żadna z nich nie należała do c0venu w czasie, kiedy stamtąd odchodziliśmy z Minionkami (a przynajmniej nie była znana) - to dobrze, że są nowi liderzy, pytanie czy faktycznie są to osoby z doświadczeniem i znajomością realiów EVE na tyle dużym, żeby dowodzić bądź co bądź do niedawna średniej wielkości sojuszem?
--- Koniec cytatu ---
Jako że zostałem w komentowanym wideo wywołany z nicka, pora odnieść się do tego pomysłu. Nie nadaję się na kierowanie jakąkolwiek grupą osób większą niż zero. Po prostu. :)
--- Cytat: Isengrim w Marca 07, 2017, 11:51:24 ---Natomiast nie rozumiem, jestem zdziwiony i zaskoczony tym, że pojawiła się w c0venie grupa osób (jak rozumiem, jeden z dwóch głównych corpów), rozważająca dołączenie do CO2, sojuszu należącego do koalicji, która właśnie wyrugowala Stainwagon z Esoterii i okolic. To szczerze mówiąc wyraźnie wskazuje, że chodzi o anomalki w Esoterii, a nie o "content". Jest to trochę smutne.
--- Koniec cytatu ---
Akurat CO2 ma całkiem pasujący profil dla osób, które po prostu chcą strzelać do innych - nie ma tu żadnego zaskoczenia, dobry wybór. Gdyby chodziło tylko o anomalki, TEST są znacznie lepszym wyborem.
Isengrim:
--- Cytat: [BWTF] Asm Nihouyah w Marca 07, 2017, 12:16:36 ---Jako że zostałem w komentowanym wideo wywołany z nicka, pora odnieść się do tego pomysłu. Nie nadaję się na kierowanie jakąkolwiek grupą osób większą niż zero. Po prostu. :)
--- Koniec cytatu ---
No cóż, lepszy zdrowy samokrytycyzm niż mania wielkości i próby pchania się do steru bez kwalifikacji. :)
--- Cytuj ---Akurat CO2 ma całkiem pasujący profil dla osób, które po prostu chcą strzelać do innych - nie ma tu żadnego zaskoczenia, dobry wybór. Gdyby chodziło tylko o anomalki, TEST są znacznie lepszym wyborem.
--- Koniec cytatu ---
Nigdy za CO2 nie przepadałem, aktualnie wyglądają na zbieraninę dziwnych "spadów" takich jak niesławne TAATO, pod dowództwem serbskich pojebów - no ale może faktycznie bliżej Polakom do Serba, niż do amerykańskiego alt-rightowca z Dredditu. :)
P.S. A do kogo właściwie CO2 "chce strzelać"? Bo na razie to są kawałkiem konkretnego blue donuta na południu, i strzelają tylko do Goonów w jakichś skirmishach na granicy.
Gal Anonim:
--- Cytat: Isengrim w Marca 07, 2017, 11:51:24 ---A także rozumiem, że władza bez odpowiedzialności (całe szambo dostawałby Xeo, a Xeo nie ma, więc nikt nie jest odpowiedzialny) jest kiepskim rozwiązaniem.
--- Koniec cytatu ---
To może włącz telewizor. To jest tzw. meta władza gdzie łamanie wszelkich zasad systemu całkiem dobrze się sprawdza z pkt. widzenia sprawujących władzę. Problem w tym, że myślisz schematami. A coven chyba nazbierał za dużo złej karmy, po prostu ;).
Isengrim:
--- Cytat: Gal Anonim w Marca 07, 2017, 13:11:47 ---To może włącz telewizor. To jest tzw. meta władza gdzie łamanie wszelkich zasad systemu całkiem dobrze się sprawdza z pkt. widzenia sprawujących władzę. Problem w tym, że myślisz schematami. A coven chyba nazbierał za dużo złej karmy, po prostu ;).
--- Koniec cytatu ---
Pisałem z punktu widzenia teoretycznego c0venowicza, a nie władzy. Telewizor wyłączyłem parę lat temu i przezornie nie włączam, ale i bez niego (czy może właśnie dzięki jego brakowi) widać, że władza bez odpowiedzialności to rak i w grze, mającej co do zasady służyć przyjemności, nie powinno się tego raka implementować. :P
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej