Eve Online > Wsparcie techniczne

zdechła karta graficzna

<< < (7/7)

Lt Rook:
99% elektroniki teraz pada z dwóch powodów:
a) walnięty firmware,
b) zimny lut, zwykłe zmęczenie materiału w czasie powoduje padake - i tu pomaga "piekarnik"

Ja bym się nie odważył użyć później takiej upieczonej elektroniki, a jestem dość doświadczonym użytkownikiem lutownicy, etc, już wolał bym potraktować ustroństwo specjalistyczną dmuchawką na gorące powietrze (kto się interesuje ten wie).

sztosz:

--- Cytat: Lt Rook w Czerwiec 21, 2012, 20:12:08 ---Ja bym się nie odważył użyć później takiej upieczonej elektroniki, a jestem dość doświadczonym użytkownikiem lutownicy, etc, już wolał bym potraktować ustroństwo specjalistyczną dmuchawką na gorące powietrze (kto się interesuje ten wie).

--- Koniec cytatu ---

W ciągu półtora roku 5 razy wypiekałem w piekarniku, działo. Za szóstym razem nie zadziałało. Laptopowe (i nie tylko) geforcy z serii 8xxx padały w zatrważającej ilości, błąd nvidii do którego się przyznała. Radeony z tego okresu raczej nie miały podobnych przypadłości.

Spróbować piekarnika nie zaszkodzi, gdybym miał nagrzewnicę... to bym nie spróbował bo nie wiem zwyczajnie jak. Ale jak ktoś wie jak używać to lepiej nagrzewnicy użyć.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej