Eve Online > Wsparcie techniczne
Grzanie się laptopa.
Xarthias:
Pastę na procku wymień :)
Villq:
--- Cytat: Xarthias w Maj 03, 2012, 19:21:47 ---Pastę na procku wymień :)
--- Koniec cytatu ---
Nic nie wymieniaj, rozkręć i przeczyść, temperatury będą jakby komp był wczoraj kupiony. Pamiętaj że najwięcej kurzu zbiera się od wewnętrznej strony radiatora więc koniecznie odkręć wiatraczek
sneer:
zawsze jest jeszcze mozliwość że siadł układ chłodzenia ... i to niekoniecznie wiatraczek tylko układ odprowadzający ciepło z procka
i coś co mnie się trafiło ...czyli nietypowa awaria procka ....
Kira Korpii:
Laptop ma 3 lata a zaczal sie grzac 2 lata temu powiadasz... Ten rok uzytkowania jest to raczej typowy okres (szczegolnie jesli ma sie zwierzeta, uzywa lapka na poscieli, dywanie itp.) zagniezdzenia sie takich slooodkich kurzowych klebkow w grzebieniu radiatorow ;] polecam rozkrecic i pogrzebac miedzy tymi zeberkami a pewnie ciekawe rzeczy wykopiesz. Powietrzem ich nie usuniesz - mozesz tylko regularnie dmuchajac zapobiegac szybkiemu ich powstawaniu. Teraz trzeba interweniowac :)
Gaunt:
Okej, laptopa wyczyściłem dokładnie i tak:
*Meega dużo kurzu, wydaje mi się też, że podstawka chłodząca, która zasysała powietrze mogła też się przyczynić to zatkania laptopa czy nie?
*jeden wiatraczek od chłodzenia był wyłamany (łopatka) i nadgnity :(
Tak, więc wyczyszczony laptopik dokładnie, wiatraczek wymieniony.
To była tylko wina kurzu bo teraz nie musze stosować podstawki chłodzącej (hihiihih)
Po prostu nie czyściłem go regularnie (poza przedmuchiwaniem).
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej