Eve Online > Wsparcie techniczne
Grzanie się laptopa.
Gaunt:
Słuchajcie mam Lenovo y550, ma już trzy latka i niestety zaczal się grzać 2 lata temu.
Najpierw kupiłem sobie jakąś badziewną podstawkę chłodzącą za 16zł niestety nie dawala rady.
Przyszło lato (zeszłe), niestety tania podstawka nie wytrzymywała, więc musiałem zakupić konkretniejszą
http://www.ceneo.pl/11723033
taką dokładnie, wg. rankingów podstawka była jedną z lepszych na rynku.
Tego lata laptop się przegrzewa mimo nawet tej podstawki. Sprężonym powietrzem traktowałem wszystkie otwory. Probowalem ustawiać podstawkę pod miejsce, które sie najbardziej grzeje, lecz właczam eve na średnich detalach i mimo tego 4-5 minutek popracuje i sie automatycznie wyłącza.
Co byście mi doradzili zrobić?
Oddać do serwisu?
Kupić mocniejszą podstawke ? (jest w ogóle takowa?)
jakub.wojciech:
Pierwsze co bym zrobil to otworzyl i wyczyscil od srodka. Czesto sie zdarza ze w srodku robi sie kilkucentymetrowa warstwa kurzu i nie da nic dmuchanie sprezonym powierzem.
Pozdrawiam
Zsur1aM:
J/w rozkrec go i wyczysc od srodka, jezeli dotad tego nigdy nie robiles to generalnie nie ma sie co dziwic ze sie grzeje :P
NeX:
J.W + sprawdzić, czy wentylatorek (który zazwyczaj w lapkach jednak jest) w ogóle działa, bo mógł dawno zdechnąć, lub zapchać się kurzem.
Kaliando:
Popatrz w Menedżerze zadań, czy jakiś wątek nie zabiera zbyt dużo czasu procesora. Ja ostatnio wyciąłem z mojego HP-ka sterownik do kart inteligentnych (z czytnika których nie korzystam), jeden z jego procesów po pewnym patchu zaczął zabierać prawie permanentnie 30% czasu jednego rdzenia.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej