Wiem że odkopuję wątek starszy niż nasza galaktyka, ale dokładnie tym statkiem, w nowej - 3 tygodniowej postaci, bez problemu robię wszystkie misje L2 (łącznie z tymi największymi na wykonanie których dostajemy 6h), więc wrzucę swój fit może komuś na przyszłość się przyda.
Na początek lista skilli które na 'świeżaku' trenowałem aby szybko wycisnąć z niego co się da:Small Hybrid Turret
Surgical Strike
SharpShooter
Gunnery
Rapid Firing
Long Range Targeting
Destroyers
Shield Management
Hull Upgrades
Hybrid weapon rigging
Enginering
Electronics
Energy Menagenent
Energy Systems Operation
Navigation
Oraz sam fit Catalystaw high slotach 8szt:
125mm Prototype Gauss Gunn
w medium slotach
Small C5-L Emergency Shield Overload I
F-90 Positional Sensor Subroutines (tu można wstawić AB lub MWD, ale ja wolę zasieg celowania - na kilku misjach są sentry na 50km które łapią na static fielda, a tak można je od razu zdejmować nawet z tych 50km z amo Iron)
w low slotach 3szt
Magnetic Vortex Stabilizer I
oraz Rigi 3szt
Small Hybrid Locus Coordinator I
Amunicja to głównie Tungsteny, z racji taktyki walki.
Doświadczeni gracze pewnie od razu widzą że praktycznie nie ma tu tanka jako takiego, bo i też nie wytankujemy deską wszystkich L2, można jednak bezproblemowo zrobić
każdą L2 tankując damagem w myśl zasady 'im szybciej coś zabiję tym mniej obrażeń mi to zada'.
Dlatego walimy głównie z zasięgu 35-45km (warto kupić wiadro amo Tungstenów na zapas, kosztują jedynie 5 ISK za szt), wybieramy te statki które są najbliżej, zanim podlecą w zasięg swojego uzbrojenia spokojnie można je rozpylić, jak są misje gdzie warpuje nas na 0km to amo Antimater ale trzeba pilnować shielda i nauczyć się zwiewać na czas kiedy cap i tarcze się kończą, bywa pikantnie czasami
Latałem tym statkiem od L1 przez L2 do momentu uzbierania kasy na Brutixa z kompletnym fitem na L3 (~ 3tyg od powstania postaci). Ani razu nie musiałem odpuszczać żadnej misji L2 ponieważ nie dałbym rady jej wykonać. Także enjoy.
Na koniec mały bonus czyli Catalyst śmieciarka do zbierania pozostałości.4szt Salvager I
4szt Small Tractor Beam I
Upgraded 1MN MWD
3szt Small salvage Tackle I
(w low można wsadzić cargo extendery jak ktoś potrzebuje więcej miejsca)