Star Conflict następcą EVE Online?
Oczywiście. Pod warunkiem, że gra w EVE jest ograniczona do rozbijania się czołgami na malutkim, izolowanym kawałeczku mapy. Zaraz! To przecież zupełnie inna gra. Chociaż... Star Conflict należy do tego samego rodzaju gier, do którego zaliczymy World of Tanks i całą masę podobnych produkcji.
Zatem wszystko sprowadza się do tego, czy "czołgi" są lepsze od EVE? Zainstalowałem. Zagrałem i usunąłem. Nie, SC nie zastąpi EVE.
Szanuje Twoje zdanie jednak gdybyś dobił do 7 poziomu mógłbyś sobie polatać w otwartej przestrzeni w której jest ze 100 albo 200 konstelacji skonstruowanych podobnie jak w eve (ochrona stacji non pvp hi sec , strefy niebezpieczne open pvp ).
Problem z każdym dyskutantem tutaj polega na tym, że odpala triala ( do 3 poziomu to trial ) coś tam polata możne samouczek, możne nie i ocenia jaki to szajs, arcadówka albo wot.
Jest pvp i na nim głownie oparta jest ta gra, jest zbieractwo i produkcja uproszczono pve do kliknięcia randomu albo wyboru konkretnej misji.
Naprawdę jest cała masa podobieństw z eve sa może inaczej wykonane być może ale oferująca dokładnie te same treści, a różnica ?
Mniej bezsensownego gridu i latania, a więcej konkretów i akcji w szybszym tempie.
Tu nie musisz decydować kim chcesz grać grasz pvp resztę masz jako dodatek z automatu czyli i jesteś producentem i minerem bo musisz sobie sam zbudować statki.
Jest odpowiednik Inkursji atakujesz inwazje z jakimś tam super obcym , są inwazje na systemy obcych , cyberów itd.
Jeśli masz niedosyt masz ligi pvp i turnieje regularnie 3 razy dziennie to raczej zapożyczone z wota i esl.
Korporacje walczą o przejęcie systemów to takie połączenie clan wars z wot z sovem z eve musisz zbudować jako korporacja dreda, a potem nim lecisz atakować system z ekipa 15 vs 15 i dred przeciw dredowi, przegrany ucieka, wygrani zajmują system i czerpią z niego profity.
za tydzień maja być niszczyciele t2 dodane 11 poziomu gra idzie szybko do przodu bo ktoś zobaczył perspektywy zarobku przez 3 lata stała w miejscu ostatnie pól roku rewolucyjne zmiany widać że zmieniła się ekipa.
Ale jeżeli ktos z góry zakłada, że coś jest złe zamyka się na obiektywne informacje ....