0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
1. Od 1 kwietnia (nomen omen prima aprilis) wszelkie obostrzenia i zasady zostaną przeze mnie zdjęte. Wszyscy moderatorzy stracą swoje uprawnienia. Całość forum dostępna będzie do pisania dla wszystkich zalogowanych użytkowników. Całość forum dostępna będzie do czytania dla wszystkich użytkowników.
2. W ekipie zostanie trzech administratorów. Ja, Xart i Doom.
3. Aktualnie obowiązujący regulamin forum pozostanie. Regulaminy dla pozostałych pod-forum stracą ważność i zostaną usunięte. To oznacza, ze zarówno KSOD jak i flamewar otworza swe podwoje czy jak to sie tam zwie.
4. Uruchomione zostaną wybory na nowych moderatorów forum. Zobaczymy ile osób zechce się zaangażować.
5. Dodatkowo zrobię porządek w bazie danych. Wszystkie konta nieaktywne przez ostatnie 30 dni zostaną usunięte. Konieczne będzie ponowne zarejestrowanie się na forum.
6. Wszystkie bany zostaną zdjęte. Każdy będzie miał szansę.
7. Wy będziecie zarządzać tym forum. Wrzucę moduł, który będzie umożliwiał nadawanie ocen użytkownikom. Sami będziecie się ze sobą bić, nie my.
Ogólnie współczuję wam a zarazem zapraszam pierwszego kwietnia 2012r. Na nową centralę. Żadnych ograniczeń, żadnych obostrzeń. ja będę siedział z boku,pił piwo i patrzył co się dzieje. A może jakimś cudem się nie pozabijacie?
A możemy przy okazji wprowadzić połączenie tematu rekrutacyjnego korpa i tematu dyskusji? Niespecjalnie widzę sens w tym rozbiciu, szczególnie że posty rekrutacyjne są raczej mało aktywne i co najwyżej bumpowane od czasu do czasu. Równie dobrze dyskusja mogła by się w tym samym topiku co post rekrutacyjny odbywać, chyba że macie jakiś bardzo dobry powód na to, którego nie znam, to chętnie bym go poznał.
Niektórzy starzy użytkownicy będą pewnie protestować, ale brzmi okej.
I co to konkretnie daje, taka ocena użytkownika?
Wielu starych użytkowników i tak ma na tą chwilę status gość. Przy dwóch ostatnich renowacjach centrali następowało czyszczenie kont. W wyniku błędu w skrypcie szlag trafił część nieaktywnych kont weteranów forum nie tylko nieaktywne konta które miały postów 0, więc na tą chwilę i tak aktywne są tylko konta osób które logowaly się przed ostatnimi przenosinami serwera. Jak ktos ze starych użytkowników wraca i chce odzyskać posty to mu w tym pomagam, jak np PC5 i Blaster
Jeśli Hastra pisząc to myślał to co ja myślę jak się mówi o czymś takim to jak ktoś zbierze odpowiedni poziom negatywnej karmy / reputacji / czy jak się to będzie w danym modzie nazywać dostanie auto bana
Czyli mogę założyć 1000 kont na centrali i zbanować kogo nie lubię? Helljea! A na adminów też działa? ;DDD
AFAIK nowo założone konta są bezużyteczne przy odbieraniu (i dawaniu chyba też) komuś repa.
Może warto by podnieść trochę ten limit, np do początku tego roku?
A na adminów też działa?
Czyli mogę założyć 1000 kont na centrali i zbanować kogo nie lubię? Helljea!
Poza tym tak na poważnie - na Centrali nie ma ani jednej osoby, której nie lubiłbym tak bardzo, żeby się aż tak dla niej wysilać.
niekoniecznie oznacza że inni myślą tak samo. Ja mam diametralnie inne paranoiczne podejście i wiem, nie podejrzewam ale po prostu wiem że paru takich by się znalazło
Gdyby nie to że Hastra planuje w ramach eksperymentu socjologicznego zrobić z Centrali ZOO w którym ktoś pootwierał wszystkie klatki,
to można by było spokojnie zastosować filtr w którym admin ma prawo weryfikacji dodawanej karmy i odrzucenia zarówno pozytywnych jak i negatywnych punktów w wprzypadku podejrzeń nadania ich z powodów innych niż oficjalnie podane
Sam sobie wyhodowałeś takich, to teraz cierp. ;P
Imho o wiele lepszym rozwiązaniem by było, gdyby karma działała na konkretne posty, nie na usera. Takie wiesz, +like/-like, przy jakimś poziomie -like post jest automatycznie chowany, ale można sobie kliknąć i zobaczyć. Tak jak na reddicie jest chociażby.
Chcesz moją - oczywiście stronniczą i wynikającą z niechęci do Twojej goonsowej przeszłości ogólnie, a Ciebie jako takiego w szczególności - odpowiedź czy zaczekasz aż Hastra spokojnie napisze odpowiedzi na pytania w tym to Twoje?
Więcej miłości, kurna Pytanie jest jak najbardziej rozsądne niezależnie od tego czy się lubi goonsów czy nie. Ja też pamiętam, że kiedyś z Soulscreamem coś tam miałem nie tak, ale zapomniałem już zupełnie o co chodziło.
Eve to jest "drugie życie"
Ale nie zostawicie Dooma samego z nami?
Mogę zasugerować, żeby to oraz element zdjęcia aktualnych moderatorów z punktu 1 nie nastąpiło jednocześnie? Po zakończeniu owych wyborów, bo rozumiem, że nie będą one trwały wiecznie, będzie ok.
A może i się nie pozabijamy.
Czy osoba ktora bedzie chciala np byc modem musi grac w eve online ? Na kugutsumen sie nie pozabijali i maja swoja eve uncensored i eve serious buissness, wiec moze sie nie martw i pij to piwo, ktore stoi w lodowce od kilku lat. Ja proponuje zrobic wlasnie dwa takie subfora. Jezeli ktos chce do siebie mowic per pan to do biznesu z nim, a jezeli kogos nie przeraza od czasu do czasu call out i przeklenstwo niech sobie pisze w wersji nie ocenzurowanej. Moderacji wciaz ono bedzie podlegac bo jednak zachowanie formy jezyka polskiego powinny byc przestrzeganne na kazdym forum.
wygląda to trochę na Hastrowe tupanie nóżką, to może być jednak szansa na to, żeby Centrala odżyła.
nie zostawimy. Będzie Doom i... Doom.
Automatyczny ban. Sami będziecie dbać o to forum. Muszę tylko odpowiednią wtyczkę znaleźć. Jakby ktoś coś takiego miał na oku, zapraszam do mnie.
Centrala zmienia się!
Tylko kto by miał być tym modem? Kogo ludzie by tolerowali a nie trolowali?
A przecież wystarczyłaby dobra zmiana skoro wg części użytkowników Doom to wszelkie zło - a raczej jego moderowanie to wystarczyłoby aby przestał moderować forum a zajął się nim od strony technicznej oraz reagował w przypadku skarg na konkretnych moderatorów - tylko to by wymagało zmiany moderatorów na aktywnych (nie tak jak ja ostatnim czasem za co przepraszam)...
Fajne założenia tylko że:Grupa Starszy moderator - 8Grupa Moderator - nie mam danych w PA, ale ci w dzialach co nie pokrywają się z SM to mniej wiecej drugie tyle.Z obu grup aktywni to MonaX przy czym ten drań częsciej sam troluje i Col, który jesli chodzi o popularność to mnie goni w rankingu naszych troli.
Herezja dajesz, nie załapałeś się na CSM to chociaż modem na Centrolli zostaniesz.
Disclaimer: nie jestem już aktywnym ani graczem, ani użytkownikiem, ani moderatorem tego forum i śmiało możecie powiedzieć, że gówno mi do tego