Eve Online > Wsparcie techniczne
Problem sieciowy z odpaleniem EVE
Blaster:
Tylko, że u mnie jest odmienna sytuacja bo przez ere (a w zasadzie T-mobile) wszystko dziala ok a przez "sztywne lacze" (1mb) nie.
Modem blueconnect i sygnal swoja droga tez mam bardzo dobry (hspa).
Xarthias:
A próbowałeś na ruterze przekierować porty na swojego kompa?
Eve korzysta z numeru 80, 26000 i 26001 (i jakiegoś do voica) i czasem warto je przekierować na wewnętrzny IP kompa, na którym grasz...
Blaster:
--- Cytat: Xarthias w Marzec 21, 2012, 11:55:19 ---A próbowałeś na ruterze przekierować porty na swojego kompa?
Eve korzysta z numeru 80, 26000 i 26001 (i jakiegoś do voica) i czasem warto je przekierować na wewnętrzny IP kompa, na którym grasz...
--- Koniec cytatu ---
Nie próbowałem ale czy gdyby mój komp nie miał dostępu do portu 80 to działała by przeglądarka internetowa (nie jestem znawca i może to nie ma związku)?
Jonas:
--- Cytat: Blaster w Marzec 21, 2012, 12:25:39 ---Nie próbowałem ale czy gdyby mój komp nie miał dostępu do portu 80 to działała by przeglądarka internetowa (nie jestem znawca i może to nie ma związku)?
--- Koniec cytatu ---
Pewnie by nie działała, ale przy próbie takiego zdalnego rozwiązywania takich problemów próbuje się wszystkich dostępnych opcji eliminując różne rozwiązania. Jeżeli problem masz na różnych routerach to jednak trzeba założyć, że bug jest gdzieś w twoim systemie. Spróbuj zrobić to o czym mówiłem, czyli przeczyścić system z pozostałości NODa (który jak samo CCP stwierdziło generuje problemy z działaniem EVE). Sprawdź też pozostałe możliwości, o których pisałem, bo nie odniosłeś się do nich, więc nie wiem czy sprawdzałeś, czy nie. Możesz też spróbować zrobić trace routa do serwerów wskazanych wcześniej przez Ranshe po porcie 80 i zobaczysz jak to wygląda.
A co do tego działania na BT, to rozumiem, że włączasz EVE przy necie przez BT, a później przełączasz neta na wifi/kabel. Ale przełączenie robisz przy włączonej evce czy wyłączonej?
Xarthias:
Działałaby, bo to nie chodzi o dostępność portu, a przekierowanie danych z rutera na odpowiedni port w odpowiednim kompie w sieci lan (taki listener na porcie, żeby wiedział gdzie dokładnie wysłać to co usłyszy - a nie gdzie komp docelowy sam zdecyduje). Mniej więcej.
U mnie w ruterze jest to na zakładce aplications & gaming, bo sprawa dotyczy głównie gier i torrentów :P - w każdym razie rzecz warta spróbowania.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej