Eve Online > Crucible

Pacznoty do Krucybla 1.1

<< < (7/16) > >>

Ranshe:

--- Cytat: Dormio w Styczeń 25, 2012, 10:55:57 ---Hehe... kolejny etap "czyszczenia" EVE z RP elementów...  ;) :P
Pytanie - po co nadawać nazwy limited/prototype/experimental ? Równie dobrze pasują AB 1MN Meta 1/2/4/n...
--- Koniec cytatu ---

Sam sobie odpowiedziałeś. Żeby zachować jakieś elementy RP, których w AB 1MN meta 1/2/n już nie ma. To żadne czyszczenie, tylko zmiana nazewnictwa z zamieszanego na konsekwentne.

To samo się tyczy komentarza Khobby, ludzie litości, przecież nikt wam nie zmienia tego na rocket meta 1/2/3, frigate meta 1/2/3.

--- Cytuj ---Ja też uważam, że to działanie pozorne, niewiele wnoszące do gry, zaciemniające obraz. Niby młody ma łatwiej, ale i tak doświadczonego będzie musiał zapytać: "a jaka jest różnica pomiędzy limited/prototype/experimental ?"  >:D

Taka jest natura człowieka, że większość woli zapytać niż sprawdzić samemu i wyciągnąć własne wnioski, a pytając doświadczonego nie dość, że dowie się, że limited = meta 2, prototype = meta 4, experimental = meta 3, to dodatkowo usłyszy, że i tak ma dążyć do T2 albo używać faction.

--- Koniec cytatu ---

Ale przecież tak jest ze wszystkimi modułami, nie rozumiem co tu ci się nie podoba.

Uczy się nowych graczy, że generalnie t2 > meta 4 > meta 1 > t1, i że np azeotropic to meta 3, a arbalest to meta 4.

Zobacz jak jest z shield extenderami, masz w hangarze large shield extender I, large azeotropic, large fs-9 i large t2, i od razu wiesz po nazwie który jest lepszy, a wiesz też że republic fleet large extender powinien być jeszcze lepszy. Tak samo będziesz wiedział przy small i medium extenderach. Konsekwencja.

Wyrzutnie rakiet? Malkuth jest gorszy od Arbalestów, niezależnie od tego czy to rockets czy cruise. Konsekwencja.

A teraz powiedz mi nie patrząc w evehq ani na staty nigdzie, co jest lepsze? Phased Monopropellant Hydrazine Boosters czy Catalyzed Cold-Gas Arcjet? A Cold-Gas Arcjet czy Monopropellant? Nazwy co prawda rpgowe, ale każda klasa ma inne, co miesza. Ja do tej pory nie jestem w stanie z głowy powiedzieć bez sprawdzania, czy phased monopropellant to mwd czy ab. :)

sc0rp:
Walic zmiany mwd i ab, ale jak mogli Scourge zmienic na Trauma nie mam zielonego pojecia gdzie tu konsekwencja, bo afaik nazwa Trauma nei wystepowala w zadnym typie rakiet wczesniej.

Ranshe:
A teraz występuje i widząc trauma rocket a trauma cruise missile wiesz od razu jaki to damage, w efekcie konsekwencja jest. Ammo matarskie em do small działek też przecież nie nazywa się w zupełnie innym stylu niż ammo matarskie em do large działek.

Edit - limited i experimental mwd też nie występowało, więc czemu marudzisz?

Doom:

--- Cytat: Kharim w Styczeń 25, 2012, 09:55:00 ---Standaryzacja nawz to proces konieczny do przeprowadzenia w eve(zresztą jak wszędzie). Zdecydowanie ułatwi to naukę grania nowym graczom, a starzy też załapią, jeśli maja choć trochę oleju w głowie.
Niepotrzebnie napinacie się z powodu zmian, które wam nie zaszkodzą.

--- Koniec cytatu ---
Nieprzyjazność Eve dla nowych mało cierpliwych gnojków którzy przyleźli to z WoW czy innego pomiotu elfów i zmutowanych bawolów, którzy po tygodniu chcieliby latać tytanem to moim zdaniem wielki plus tej gry. Po wacka to zmieniać?

Dormio:

--- Cytat: Ranshe w Styczeń 25, 2012, 11:22:42 ---Sam sobie odpowiedziałeś. Żeby zachować jakieś elementy RP, których w AB 1MN meta 1/2/n już nie ma. To żadne czyszczenie, tylko zmiana nazewnictwa z zamieszanego na konsekwentne.

--- Koniec cytatu ---
Przy czym robią to niekonsekwentnie ?

--- Cytat: Ranshe w Styczeń 25, 2012, 11:22:42 ---Ale przecież tak jest ze wszystkimi modułami, nie rozumiem co tu ci się nie podoba.

--- Koniec cytatu ---
A jeśli za chwilę będą zmieniać wszelkie arbalesty w prototype to też będziesz zadowolony ?

--- Cytat: Ranshe w Styczeń 25, 2012, 11:22:42 ---Uczy się nowych graczy, że generalnie t2 > meta 4 > meta 1 > t1, i że np azeotropic to meta 3, a arbalest to meta 4.

--- Koniec cytatu ---
Skoro META poziom określa "lepszość" to po co są nazwy ? Pomińmy je - będzie jeszcze prościej.

--- Cytat: Ranshe w Styczeń 25, 2012, 11:22:42 ---Zobacz jak jest z shield extenderami, masz w hangarze large shield extender I, large azeotropic, large fs-9 i large t2, i od razu wiesz po nazwie który jest lepszy, a wiesz też że republic fleet large extender powinien być jeszcze lepszy. Tak samo będziesz wiedział przy small i medium extenderach. Konsekwencja.

--- Koniec cytatu ---
Po nazwie ? Absolutnie nie. Najpierw muszę się nauczyć, która nazwa odpowiada jakiemu poziomowi meta. Popatrz na armor energized plating i hardenery. Po co te magnetic/reflective/reactive, nie może być jak w hardenerach ? Niekonsekwencja i wyjątek jest bo dla thermic, to thermic membrane... nie wspominając o tym, że mamy membrany w kategorii energized plating...

--- Cytat: Ranshe w Styczeń 25, 2012, 11:22:42 ---Wyrzutnie rakiet? Malkuth jest gorszy od Arbalestów, niezależnie od tego czy to rockets czy cruise. Konsekwencja.

A teraz powiedz mi nie patrząc w evehq ani na staty nigdzie, co jest lepsze? Phased Monopropellant Hydrazine Boosters czy Catalyzed Cold-Gas Arcjet? A Cold-Gas Arcjet czy Monopropellant? Nazwy co prawda rpgowe, ale każda klasa ma inne, co miesza. Ja do tej pory nie jestem w stanie z głowy powiedzieć bez sprawdzania, czy phased monopropellant to mwd czy ab. :)

--- Koniec cytatu ---
Dlaczego zakładasz, że MWD musi mieć te same elementy nazwy co AB ? Wystarczyło uporządkować istniejące nazwy zmieniając odpowiednio rockets/thrusters/boosters na MWD/AB.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej