Eve Online > Crucible
Pacznoty do Krucybla 1.1
Trefnis:
--- Cytat: Pol Kent w Styczeń 25, 2012, 09:55:10 ---A młodzi też załapią jak mają TROCHĘ oleju w głowie. Skoro 1, 2, 5..lat temu ówcześni młodzi dawali radę. No chyba że degradacja umysłowa tak szybko postępuje, że nie dadza rady....
--- Koniec cytatu ---
jak patrze na to co sie dzisiaj dzieje z mlodzieza to smiem watpic
Ranshe:
--- Cytat: Pol Kent w Styczeń 25, 2012, 09:55:10 ---I podoba CI się to ??
--- Koniec cytatu ---
Tak i nie. Nie, bo się przyzwyczaiłem wpisywać w market y-t, tak bo pierdolnik był i ułatwienia dla nowych graczy są jak najbardziej na miejscu.
--- Cytuj ---Jesli tak to rozumiem, że jeszcze bardziej się ucieszysz jak zobaczysz, że nie ma gunów "Scout", launcherów "Arbalest", TDków "Balmers" itd, itd...tylko Prototype, Experimental itd... :P
--- Koniec cytatu ---
Nie ma? No popatrz popatrz, ciekawe, zalogowałem się i są.
A tak serio, to co, uważasz że losowo ponazywane przedmioty to jest jakiś istotny element sprawiający, że eve jest grą skomplikowaną i taką, że trzeba trochę w głowie mieć, żeby ją ogarnąć?
Niezależnie od nazwy, mechanika gry nic na tym nie traci. Zyskują tylko nowi gracze, dla których ten słynny klif learning curve się troszeczkę zmniejsza.
--- Cytuj ---Why not. Mogę być i devem. Poprawiłbym EVE to i tam.
--- Koniec cytatu ---
Na całe szczęście CCP jeszcze tak nisko nie upadło.
Kharim:
Tak uczyńmy trudną grę jeszcze bardziej skomplikowaną. Na pewno zdobędziemy nowych klientów i zarobimy miliardy $. Jak kiedyś będę potrzebował marketingowca to zwrócę się do Ciebie osobiscie, a potem zgłoszę upadłość w US.
Dormio:
Hehe... kolejny etap "czyszczenia" EVE z RP elementów... ;) :P
Pytanie - po co nadawać nazwy limited/prototype/experimental ? Równie dobrze pasują AB 1MN Meta 1/2/4/n...
Ja też uważam, że to działanie pozorne, niewiele wnoszące do gry, zaciemniające obraz. Niby młody ma łatwiej, ale i tak doświadczonego będzie musiał zapytać: "a jaka jest różnica pomiędzy limited/prototype/experimental ?" >:D
Taka jest natura człowieka, że większość woli zapytać niż sprawdzić samemu i wyciągnąć własne wnioski, a pytając doświadczonego nie dość, że dowie się, że limited = meta 2, prototype = meta 4, experimental = meta 3, to dodatkowo usłyszy, że i tak ma dążyć do T2 albo używać faction.
Khobba:
--- Cytat: Dormio w Styczeń 25, 2012, 10:55:57 ---Hehe... kolejny etap "czyszczenia" EVE z RP elementów... ;) :P
Pytanie - po co nadawać nazwy limited/prototype/experimental ? Równie dobrze pasują AB 1MN Meta 1/2/4/n...
--- Koniec cytatu ---
Dokładnie to miałem napisać, ale nie miałem czasu. Usunięcie tych nazw to znaczny cios w "lore" EVE. Jak zaczynałem grac, to jako fana SF o jako tako wyrobionym smaku bardzo pociągała cała ta strona fabularna - niezmierzony kosmos, ciekawe (niesymetryczne!!!) projekty statków, ciekawe nazwy modułów, historia, nazwy systemów itp. Teraz wygląda na to, że chcą to wszystko stopniowo powyrzucać na śmietnik. I nie chodzi tu o learning curve, a po prostu o dobrze dopracowany świat fantastyczny, który jest w stanie utrzymać gracza m.in. tym, że jest ciekawy sam w sobie.
Pamiętam, że kiedyś ktoś zrobił przeglądarkowe mmo w stylu jakichś travianów, ogame'ów itp, gdzie w ogóle nie było grafiki, a gracza reprezentował rekord w tabeli bazy danych zawierający ilość surowców, liczbę zołnierzy do ataku, obrony, liczbę ludności i jakiśtam modyfikator - do czego, de facto, każda "browserówka" się sprowadza. Można było sobie ten rekord modyfikować, odejmować attackerów wysyłając ich do innego rekordu itp. Wygląda na to, że eve też zmierza w tym kierunku..
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej