Eve Online > Crucible
Nowy dodatek - Zima 2011
Ranshe:
--- Cytat: Tony Solando w Listopada 24, 2011, 11:12:18 ---...a co do właściwego tematu, to nie lubię ułatwień w tej grze. EvE jest trudna i powinna taka zostać. Dodawanie przycisku z autoskokiem powoduje, że gracz
ma już do wykonania jedną czynność mniej, a po co zwalniać go z myślenia?
--- Koniec cytatu ---
A teraz proszę wytłumacz, co jest takiego strasznie trudnego i wymagającego myślenia w kliknięciu set as next waypoint a potem odpaleniu autopilota, względnie w ręcznym spamowaniu jump? Więcej bezsensownych czynności do osiągnięcia tego samego efektu nie sprawia, że dana rzecz staje się bardziej hardkorowa.
Bo co to tak naprawdę zmienia? Ułatwi ludziom palenie do przodu po bramach? No przecież to bardzo intrygujący i hardkorowy element EvE, nie?
Jeśli trudność gry wynika nie z samej mechaniki gry czy przeciwności stawianych przez grę lub innych graczy, a z trudności w posługiwaniu się upierdliwym interfejsem, to developer za ten fakt odpowiedzialny zdecydowanie minął się z powołaniem i może powinien poszukać sobie innej roboty. Machania łopatą na przykład.
Dlatego też ja jestem za wszelkimi usprawnieniami UI.
Venzon 2003:
--- Cytat: Orli1983 w Listopada 24, 2011, 11:01:17 ---tez mi sie wydaje ze bombery beda krolowac ;] tym samym flota nowych tier t3 znacznie straci na wartosci ;]
jedyny ratunnek przed takimi bomberami to okrutny lag ;]i szansa ze zagesto ulozone salwy bomb beda sie niszczyc wzajemnie
ale z drugiej strony time dillation ;]
ja tam juz skiluje bombery pozostalych ras ;]
--- Koniec cytatu ---
wystarczy, ze jeden friendly bomber odpali we wlasnego bloba bombe zanim hosty wypuszcza swoje - wrogie bomby zostana zniszczone przez jedna bombe innego typu
sc0rp:
--- Cytat: Venzon 2003 w Listopada 24, 2011, 12:53:05 ---wystarczy, ze jeden friendly bomber odpali we wlasnego bloba bombe zanim hosty wypuszcza swoje - wrogie bomby zostana zniszczone przez jedna bombe innego typu
--- Koniec cytatu ---
sprytna kontra - grats venzon :) Zobaczymy jak to bedzie w praniu
Jonas:
--- Cytat: Venzon 2003 w Listopada 24, 2011, 12:53:05 ---wystarczy, ze jeden friendly bomber odpali we wlasnego bloba bombe zanim hosty wypuszcza swoje - wrogie bomby zostana zniszczone przez jedna bombe innego typu
--- Koniec cytatu ---
Musiałby jeszcze stać w perma alignie ciągle 30km od swojej floty (?!?) i wiedzieć, że wrogie bombery już doleciały i zaraz strzelą i jeszcze wystrzelić te 2-3 sekundy przed wrogiem. Tak faktycznie, świetna kontra. ;D
Ale pomijając te dziwaczne dywagacje i tak nie podoba mi się motyw z niedecloakowaniem się cloakerów. To takie idiotyczne trochę, bo będzie sytuacja, że będę się od czegoś bumpował nie widząc tego, a to mój kolega próbujący lecieć w cloaku w przeciwną stronę. lol Chyba, że cloakerzy będą przelatywać przez siebie, co byłoby jeszcze głupsze.
Venzon 2003:
--- Cytat: Jonas DaVerde w Listopada 24, 2011, 18:25:40 ---Musiałby jeszcze stać w perma alignie ciągle 30km od swojej floty (?!?) i wiedzieć, że wrogie bombery już doleciały i zaraz strzelą i jeszcze wystrzelić te 2-3 sekundy przed wrogiem. Tak faktycznie, świetna kontra. ;D
Ale pomijając te dziwaczne dywagacje i tak nie podoba mi się motyw z niedecloakowaniem się cloakerów. To takie idiotyczne trochę, bo będzie sytuacja, że będę się od czegoś bumpował nie widząc tego, a to mój kolega próbujący lecieć w cloaku w przeciwną stronę. lol Chyba, że cloakerzy będą przelatywać przez siebie, co byłoby jeszcze głupsze.
--- Koniec cytatu ---
nawet jesli nie uda sie rozwalic pierwszej serii bomb to wiadomo, kiedy i gdzie bedzie kolejna fala bomberow - zwykle to wlasnie drugie i trzecie fale bomberow sa zabojcze
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej