Eve Online > NoobGarten
Research material and time
Doom:
Przy shipach nie uzywaj komponentu do inwencji. Statek t1 w inwencji ma meta 0.
Do tej pory moje rozbawienie budzi rozowa z memberem jednego ze znanych pirackich korpów który przyszedł do mnie po radę co robi źle z inwentami że mu tak drogo wychodzi. Okazało się że "troche" dopłacił ładując do invencji Redymera gedony, bo ktoś mu powiedzial ze jak sie któryś item t1 wrzuci do inwenta to lepsza szansa ;) ;D
staxu:
Do teraz też tak myślałem :(
Dormio:
--- Cytat: staxu w Październik 03, 2011, 18:16:03 ---Rezygnuję więc z Productivity lvl i jade samo Meterial lvl, przyda sie przy produkcji wyrobu bazowego do invencji, zawsze lepiej wypłodzić samemu Stabbera niż kupować, czas jest bo skille do inwencji.......
--- Koniec cytatu ---
Troszkę na wyrost rezygnujesz. Dla shipów które i tak robisz w niewielkich ilościach PE>5 nie ma absolutnie żadnego uzasadnienia. W przypadku modułów jednak ma to większy sens. Jednak najważniejsze jest PE przy produkcji amunicji. Tych robi się dużo i w dużych ilościach, więc oszczędności rzędu minut na runie zaczynają mieć znaczenie.
Z drugiej strony jeśli zamierzasz sprzedawać BPC to ludzie nie patrzą na to czy coś ma sens tylko na to jakie ma parametry. Oszczędności na oszlifowanych BPC mogą wyciągnąć max 10% (zarówno ME jak i PE), z czego najwięcej zyskuje się na kilku/kilkunastu pierwszych poziomach. Wynika to z faktu, że oszczędność na wykresie przyjmuje postać krzywej dążącej do zera. Dalej... czasem warto policzyć co się bardziej opłaca, czy poświęcić czas i kilkaset tysięcy ISK by zaoszczędzić nawet 1%. W sytuacji gdy zysk 1% oznacza oszczędność rzędu kilku tysięcy ISK, sam przyznasz, że nie ma to większego sensu.
No i poza tym warto wiedzieć, że jak się ma POS z labami, to zawsze lepiej mieć zapełnione sloty niż puste. Nawet jeśli miałyby szlifować bezsensowne poziomy ME i PE. ;)
eloelo:
Ja mogę dodac ze ponoć ze statkami jest mniej roboty i mniej kasy na dzień/ godzinę
Z itemami T2 wiecej zachodu i kasy . Na najlepszych modułkach da sie wyciagnąć 200mln dziennie z jednego chara
Doom:
Mniej roboty ze statkami? Waść kpisz sobie, albo nie chcesz na nich zarabiać
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej