Śmietnisko > Off Topic
Piwo
Soulscream:
--- Cytat: YaAaR.is w Wrzesień 13, 2011, 22:20:47 ---Łomża
--- Koniec cytatu ---
Moj tato pochodzi z lomzy i jak zawsze do niego zajezdzalem to mialem tego piwska w brod. Dobra, smaczne i ma ta nutke starego dobrego piwa jakie kiedys w polsce byly sprzed wielkich koncernow. Jak ja tesknie za starym szczecinskim Bosmanem :(.
Rabbitofdoom:
No niestety multum jest takich piwek ktore kiedys byly dobre zanim przejal je jakis gigant albo konkurencja z ich strony wymusila zejscie z jakoscia. Chociaz by Belfast ktory pare lat temu byl moim ulubionym piwem. Potem sie tego nie dalo pic, z tego co slyszalem to w 2010 zmienili znowu recepture ale na tyle sie zrazilem ze nie testowalem. Zreszta mam znajomego hurtownika piwem i to co wyczyniaja browary to sa niezle jaja. Goscie perfidnie wykorzystuja ze receptury sa objete tajemnica i przecietny bywalcy barow jak my sie raczej nie zorietuja ze dodali tanszy rodzaj chwielu etc.
ManganMan:
Sory jakby co za archeologię, lecz jak wspomniał Khooba, to jest temat-rzeka :P
W końcu dotarła do mojej miejscowości zwanej Siemirowice słynna Perła z zieloną etykietą (2,60 za but.), oraz jest Amber z czerwoną etykietką, ale czy to Koźlak¿? Nie wiem, ale ważne, że też już mogę wypić coś lepszego niż komercyjny ''sikacz'' :D
GlassCutter:
--- Cytat: ManganMan w Październik 11, 2011, 18:58:06 ---jest Amber z czerwoną etykietką, ale czy to Koźlak?
--- Koniec cytatu ---
Koźlak nie ma etykietki, wszystko jest drukowane bezpośrednio na butelce, nalany do kufla jest rubinowo czerwony ;)
ManganMan:
To co to za Amber? Bo chyba widziałem fotę tego piwa w tym topiku.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej