Śmietnisko > Off Topic

Piwo

<< < (4/11) > >>

Khobba:
hehe, tak myślałem, że będzie dużo zwolenników piw niepasteryzowanych i/lub pszenicznych :) Niestety już trochę mi się przepiły i wróciłem do dobrego pilznerka (choć porterem też nie pogardzę od czasu do czasu)

Perła jest rzeczywiście niezła, naprawdę przebój roku w kategorii jakość/cena (btw. porównywanie jej z syfowatym carlsbergiem to... eee... wychodzi mocno na niekorzyść carlsberga ;) )

Kharim:
1. Czarny Specjal- szkoda, że ciężko go znaleźć w Wawie. Po prostu uwielbiam ten smak, mam też dużo dobrych skojarzeń związanych z hurtowym obalaniem butelek specka.

2. Tsingtao- świetne piwo ryżowe made in china, niestety cena nie pozwala na częste spożywanie. Do znalezienie w chińskich knajpach z "wyższej półki". Naprawdę ciekawy, niecodzienny smak, polecam wszystkim.

3. Jasne piwo z browaru Spiż na Wrocławskim rynku- byłem tam raz, ale wiem, że po to piwko będę wracał wielokrotnie.

Kara Mon:
"Perła chmielowa polska królowa" kiedys w moich okolicach mawiano , aktualnie to juz nie jest to samo piwo co bylo 15 lat temu , dlugie palce kapitalizmu wszystko potrafia popsuc. Nie wiem co tam do was dojechalo bo jeszcze niedawno to w sumie bylo lokalne lubelskie piwo ale wersja w zielonej bezzwrotnej butelce jest troche inna od wersji w brazowej zwrotnej.

Mi bardzo posmakowal ukrainski Obolon Pszeniczny.
Jest inny niz te nasze lokalne siury z wielkich browarow.

ManganMan:
Sporo mówicie o tej Perle, więc chciałem ją znaleźć, lecz w obrębie mojego osiedla wiejskiego mającego ''zaledwie'' 21 bloków w ogóle tego piwa nie znalazłem, mimo że u nas są 4 spożywczaki i piątą w budowie :/

Kara Mon:
Ja sporo jezdze po Polsce i w sumie zdazaja mi sie wypady i za granice to Perle kupilem na Ukrainie, na Bialorusi, u Niemcow nawet w Dani gdzies w wiosce na koncu swiata trafilem a w nasyzm pieknym kraju poza Lubelszczyzna jeszcze nie widzialem  :D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej