Eve Online > NoobGarten

Poczatki - ciezko sie odnalezc. Kilka pytan.

<< < (5/6) > >>

HammerSnake:
No dobra kupiłem karton melisy i konsumuje.  Także mogę ci odpowiedzieć. 8)

--- Cytuj ---L2R dude. Gdzie ja dramatyzuję?
--- Koniec cytatu ---
"przed wylotem do null/wh skille trzeba zrobić porządnie, a wtedy też na ogół 4-5 wystarcza żeby na spokojnie wszystko znaleźć"

--- Cytuj ---Gdzie napisałem, że trzeba skillować specjalnie przed wlotem do low?
--- Koniec cytatu ---

yy nigdzie, ale twoje zdanie jakoś mi się wpisuje do pewnego kanonu :" po wlocie do low seca statki wybuchają, więc zostań w high secu", "cześć, właśnie zacząłem grę. Najpierw spędzę pół roku w high secu, żeby z skillami i iskami polecieć do low seca/0.0, bo wcześniej to się nie da".

Jeśli mówisz nowemu graczowi, że do skanowania wystarczą skille do skanowania na 4-5 to sorry, ale on to odbierze jako "trzeba mieć". Jako instruktor ua szczególnie powinieneś uważać co piszesz i mówisz, żeby nie demotywować ludzi do działania i stwarzać im jakiś sztucznych przeszkód.

--- Cytuj ---Chciałbym to zobaczyć u młodego gracza (gracza, nie chara, a dla takich jest ten dział centrali), bo to co widzę co miesiąc na szkoleniu w UA zupełnie nie potwierdza twoich rewelacji.
--- Koniec cytatu ---

No to może pora w końcu zmienić to szkolenie. Kiedy po zmianach w skanowaniu ludzie nie mogli się połapać z probami to byłem w stanie to uwierzyć. Samo ccp wrzuciło wtedy taki filmik na youtube, że można było uznać skanowanie za najbardziej hardcorową rzecz w tej grze i sam nakręciłem krótkiego frapsa dla paru korpowiczów z tymi oczywistościami.

Teraz filmików jest multum i sporo świetnych.

Obecnie po seansie to przepraszam za wyrażenie, ale nawet szympans byłby wstanie ustawić te probe'y. Nie bardzo widzę tu miejsce dla jakiegoś instruktora (jeżeli chodzi o te proste przesuwanie probe, żeby załapać tą sygnaturę) . Chyba że dla jakiś ekstremalnych przypadków nie znających angielskiego, dla których eve jest pierwszą grą komputerową lub jeżeli gry i poruszanie się po nich są dla nich dużą barierą. Nie wątpię, że macie trochę takich przypadków.

eloelo:

--- Cytat: HammerSnake w Wrzesień 24, 2011, 14:39:32 ---Jeśli mówisz nowemu graczowi, że do skanowania wystarczą skille do skanowania na 4-5 to sorry, ale on to odbierze jako "trzeba mieć". Jako instruktor ua szczególnie powinieneś uważać co piszesz i mówisz, żeby nie demotywować ludzi do działania i stwarzać im jakiś sztucznych przeszkód.

--- Koniec cytatu ---
Tak dokładnie jest , musi mieć skile na 4 minimum bo nie ma sensu się meczyć na słabszych skilach

--- Cytat: HammerSnake w Wrzesień 14, 2011, 10:59:52 ---Ile trwa skanowanie? 10 sekund? to w w minutę- półtora masz wyskanowaną każdą sygnaturę, a nie w 15min.
Przed wlotem do low seca należy pół roku koxać skille..... ::)

--- Koniec cytatu ---
Nie musisz skliowac pół roku ale jeśli chcesz skanować powinieneś wbić minimum  4 ..
W opisie masz ze nie grasz wiec chcialbym ci wytłumaczyć ze utrudnili skanowanie bardzo i z mniejszą liczbą sond nic nie znajdziesz
Co do czasu skanowanie to chciałbym w takim czasie skanować ... pofantazjowac można a co do sygnaturek to po 8 sek mielenia masz moze te 30 sygnatur ale zazwyczaj kilka najważniejszych masz niedoskanowane ...

Dormio:

--- Cytat: eloelo w Październik 12, 2011, 17:12:41 ---Tak dokładnie jest , musi mieć skile na 4 minimum bo nie ma sensu się meczyć na słabszych skilach

--- Koniec cytatu ---

--- Cytat: eloelo w Październik 12, 2011, 17:12:41 ---Nie musisz skliowac pół roku ale jeśli chcesz skanować powinieneś wbić minimum  4 ..

--- Koniec cytatu ---
Jest spora różnica pomiędzy "musi", a "powinien".
A jeszcze jedno. Skanując na słabszych skillach człowiek zdobywa potrzebne doświadczenie. Potrzebne między innymi po to żeby warpowalne sygnaturki wyskakiwały w przeciągu sekund, a nie minut.

Jonas:

--- Cytat: HammerSnake w Wrzesień 24, 2011, 14:39:32 ---No dobra kupiłem karton melisy i konsumuje.  Także mogę ci odpowiedzieć. 8)

--- Koniec cytatu ---
Mam nadzieję, że melisa była smaczna, ale niestety nie pomogła na twoją zdolność czytania ze zrozumieniem.

--- Cytat: HammerSnake w Wrzesień 24, 2011, 14:39:32 ---"przed wylotem do null/wh skille trzeba zrobić porządnie, a wtedy też na ogół 4-5 wystarcza żeby na spokojnie wszystko znaleźć"
yy nigdzie, ale twoje zdanie jakoś mi się wpisuje do pewnego kanonu :" po wlocie do low seca statki wybuchają, więc zostań w high secu", "cześć, właśnie zacząłem grę. Najpierw spędzę pół roku w high secu, żeby z skillami i iskami polecieć do low seca/0.0, bo wcześniej to się nie da".

Jeśli mówisz nowemu graczowi, że do skanowania wystarczą skille do skanowania na 4-5 to sorry, ale on to odbierze jako "trzeba mieć". Jako instruktor ua szczególnie powinieneś uważać co piszesz i mówisz, żeby nie demotywować ludzi do działania i stwarzać im jakiś sztucznych przeszkód.

--- Koniec cytatu ---
Wyciągnąłeś zdanie z kontekstu i tworzysz wokół niego filozofię. Ja pisałem, że mając już jako takie skille gracz jest w stanie znależć obiekt skanując 4-5 probami, a nie, że do skanowania potrzebuje skilli na poziomie 4-5. Powtórzę - L2R. Na moim szkoleniu młodzi mają skille mieć zrobione na 4/2/2/2 co moim zdaniem jest wystarczające dla spokojnego skanowania eksploracyjnego w hi/low. A jeżeli masz jakieś uwagi do mojego szkolenia, zakresu czy jakości przekazywanych tam wiadomości to serdecznie zapraszam. Posłuchasz, i wtedy możesz krytykować.
A co do twojej teorii mojego "wpisywania się do kanonu" to wysnuwanie jej w stosunku do gracza, który 4 lata w grze spędził w 0.0, a wleciał tam parę miesięcy po rozpoczęciu gry (bo wtedy dowiedziałem się, że w ogóle jest coś takiego jak null) jest chyba zdeczka nie na miejscu. Ty jednak wolisz uparcie twierdzić, że do low/0.0 to powinien lecieć każdy świeżak po skończeniu tutoriala, bo to mu dobrze zrobi. Śmiem twierdzić inaczej, ale to temat na inną pogadankę.

--- Cytat: HammerSnake w Wrzesień 24, 2011, 14:39:32 ---No to może pora w końcu zmienić to szkolenie. Kiedy po zmianach w skanowaniu ludzie nie mogli się połapać z probami to byłem w stanie to uwierzyć. Samo ccp wrzuciło wtedy taki filmik na youtube, że można było uznać skanowanie za najbardziej hardcorową rzecz w tej grze i sam nakręciłem krótkiego frapsa dla paru korpowiczów z tymi oczywistościami.

Teraz filmików jest multum i sporo świetnych.

Obecnie po seansie to przepraszam za wyrażenie, ale nawet szympans byłby wstanie ustawić te probe'y. Nie bardzo widzę tu miejsce dla jakiegoś instruktora (jeżeli chodzi o te proste przesuwanie probe, żeby załapać tą sygnaturę) . Chyba że dla jakiś ekstremalnych przypadków nie znających angielskiego, dla których eve jest pierwszą grą komputerową lub jeżeli gry i poruszanie się po nich są dla nich dużą barierą. Nie wątpię, że macie trochę takich przypadków.

--- Koniec cytatu ---
Dla osób, które miały styczność ze starym systemem skanowania, gdzi proby same nie warpowały, faktycznie nowy system jest banalnie prosty, a dodatkowe ułatwienia do ustawiania prob wprowadzane przez CCP jedynie pogłębiają to przeświadczenie. O dziwo jednak nie wszyscy gracze po tygodniu/dwóch w grze (a tacy przychodzą do UA i na moje szkolenie także) są w stanie bezboleśnie opanować ten system, bez znaczenia do jakiego gatunku należą.
I ponownie, jeżeli masz jakieś zastrzeżenia do mojego sposobu uczenia, czy samego szkolenia jako takiego, wpierw się na nie zapisz, zalicz, a później możemy podyskutować.

sc0rp:
coz z wlasnego doswiadczenia wystarczy skill rasowy frytki na III i podstawowy skill do skanowania na I. Wszystko idzie tym wyskanowac w hi tyle ze to trwa i trzeba pieprzyc sie w skladanie piramid z probow etc.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej