Eve Online > NoobGarten
Kilka pytań
SokoleOko:
--- Cytat: Raikoh w Lipiec 12, 2011, 23:11:12 ---(action rpg na ps3)
--- Koniec cytatu ---
--- Cytat: Khobba w Lipiec 12, 2011, 23:33:07 ---BTW, nasz drogi mistyk na powitanie Centrali walnął b. podobnego posta IIRC :)
--- Koniec cytatu ---
To się źle skończy :P
Zsur1aM:
--- Cytat: Raikoh w Lipiec 12, 2011, 18:06:37 ---1. Jak i co mogę kraść?
--- Koniec cytatu ---
Generalnie nie ma wbudowanej mechaniki 'okradania' w grze, mozna komus ukrasc stuff z puszek/wrakow, zestrzelic i zlootowac struktury innych graczy/korporacji (POS'y) etc, ale prawdziwe okradanie stuffu to bardziej socjotechnika i wykorzystanie mechaniki gry.
--- Cytat: Raikoh w Lipiec 12, 2011, 18:06:37 ---2. Czy na początku lepiej szybko szukać organizacji, czy działać samemu robiąc misje, zbierać minerały itd?
--- Koniec cytatu ---
IMO Poswiec tydzien/dwa na ogolne obeznanie sie z gra, pozniej poszukaj korporacji szkoleniowych lub takich ktore wspieraja i ucza nowych graczy.
--- Cytat: Raikoh w Lipiec 12, 2011, 18:06:37 ---3. Czy będąc jeszcze "żółtodziobem" mogę i mam szansę kogoś zestrzelić i zabrać to co przewozi (latam podstawowym statkiem (Veltrom?) i o atak na takie mi chodzi.
--- Koniec cytatu ---
Velator to newbie ship, generalnie sluzy tylko do nauki latania badz jako transport dla jajka =)
--- Cytat: Raikoh w Lipiec 12, 2011, 18:06:37 ---4. Jest sens tworzyć swoją korporację? Czy lepiej gdzieś wstąpić? Jeśli jest sens to jak to zrobić?
--- Koniec cytatu ---
Nie ma sensu tworzyc korporacji bez podstawowej wiedzy w EVE, chyba ze zaczynasz z grupka przyjaciol i chcecie sie wszystkiego uczyc samemu/na wlasnej skorze.
--- Cytat: Raikoh w Lipiec 12, 2011, 18:06:37 ---5. Czy taki noobik jak ja (jeszcze) może dostać się do PL? Jestem Gallente i latam gdzieś na zachodzie.
--- Koniec cytatu ---
Jak nauczysz sie latac, bedziesz mial czym pochwalic sie na KB i nawiazesz znajmosci z odpowiednimi osobami ;), czyli za jakies 3 lata.
--- Cytat: Raikoh w Lipiec 12, 2011, 18:06:37 ---6. Jak zostać szpiegiem? Czy mogę sprzedawać informacje?
--- Koniec cytatu ---
Zeby sprzedawac info musisz najpierw je zdobyc, a to jest mozliwe jedynie gdy jestes bardzo wysoko w hierarchii jakiegos alliansu ktory cokolwiek znaczy w EVE.
Raikoh:
Wiem, wiem czym jest EVE :P zanim zacząłem grać przeczytałem sporo rzeczy na forum, ale w większości w temacie "sojusze, konflikty ...."
Dziś dostałem wiadomość, że ktoś z mojego korpu zginął i opłakiwali tą osobę - ja w Call to Glory jestem zaledwie jeden dzień to po mnie to spłynęło. Jedyne co teraz robię to zbieram minerały, ale muszę chwycić jakąś misję, bo na nic mnie nie stać. Zdaje sobie sprawę, że na to potrzebuję poświęcić sporo czasu :)
Mam na 5 rozwinięty Since - jak byście to na początku wykorzystali i do czego?
SokoleOko:
Jak u Ciebie z angielskim? Bo coś mi się widzi, że chyba na I.
Raikoh:
Idealny nie jest. Dużo słówek nie ogarniam z gry. Mogłem się starać o jakiś polski korp. Możecie któryś polecić? Taki który urzęduje na zachodzie? Pomogłoby mi to na początku. W Call to Glory jest fajny admin, dużo mi starał się tłumaczyć, ale wolałbym początki zacząć w jakimś polskim korpie. Mam wysoki since i mitting.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej